Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Střelec v pražském metru ohrožoval cestující zbraní. Střílel z ní do vzduchu

Pražští policisté zveřejnili záběry, na kterých je vidět muž s krátkou střelnou zbraní, který ohrožuje cestující mezi stanicemi Pankrác a Muzeum v pražském metru. Incident se stal v pátek 29. září kolem půl desáté večer. Policii na místo zavolal vlakový dispečer, který popsal, že dva muži ohrožovali střelnou zbraní spolucestující v jedoucí soupravě metra ze stanice Pankrác.

Policisté si na popsané muže počkali ve stanici Muzeum. „Tam oba vystoupili a i na nástupišti jeden z mužů kolem sebe stále mával pistolí a několikrát vystřelil do vzduchu a do prostotu před výtahy. Hlídka policistů oba muže za použití donucovacího prostředku namířené střelné zbraně okamžitě zpacifikovala a následně jednoho z nich zadržela,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté u zadrženého muže našli airsoftovou věrnou kopii pistole Glock, která se prakticky na první pohled nedala rozeznat od ostré zbraně. Tu se snažil před policisty ukrýt v příručním zavazadle.

„Pětadvacetiletý muž byl převezen na policejní služebnu a je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. V případě, že by se trestný čin neprokázal, bude řešen za přestupek na úseku zbraní a střeliva,“ uzavřel Hrdina.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky střelec, zbraň, policie, metro, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Střelec v pražském metru ohrožoval cestující zbraní. Střílel z ní do vzduchu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.