Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Převaděč ujížděl policii rychlostí 200 kilometrů v hodině. V autě vezl pět migrantů ze Sýrie

V úterý 3. října kolem druhé hodiny v noci začal před policií na dálnici D1 ve směru na Prahu ujíždět řidič Volkswagenu Passat. Řidič byl podezřelý z převozu migrantů, což se později potvrdilo. Předcházela tomu však divoká honička, při které Uzbek za volantem ujížděl policistům rychlostí přesahující 200 kilometrů v hodině.

Policisté z hlídkové služby se spolu s dalšími hlídkami postavili na nejbližší sjezdy z dálnice a když auto s migranty projelo kolem exitu číslo 12, hlídka připojila se připojila k pronásledování ve snaze kolegům pomoci.

„Řidič pronásledovaného vozidla stále nereagoval na výzvu k zastavení a dále pokračoval v ujíždění a u exitu číslo 8 sjel u benzínové čerpací stanice na Čestlice. V průběhu pronásledování se další hlídky postupně snažily vytvořit řidiči zátarasy, nicméně řidič stále velmi vysokou rychlostí ujížděl. Řidič na kruhové objezdy najížděl v protisměru, a když se policejní hlídka dostala na úroveň ujíždějícího vozidla, tak řidič strhl řízení a snažil se hlídku vytlačit ze silnice. Pokus o vytlačení policistů se několikrát opakoval. Pronásledované vozidlo následně vjelo do ulice Uhříněveská, kde policisté za pomoci PIT manévru vozidlo zastavili,“ popsala na policejním webu divokou situaci mluvčí policie Eva Kropáčová.

Když policisté auto zastavili, ukázalo se, že jde skutečně o převaděče, který v autě vezl celkem pět migrantů ze Sýrie. Jeden z nich byl celou dobu pronásledování s vchovaný v kufru auta.

„Policisté na místě pětatřicetiletého řidiče z Uzbekistánu zadrželi pro podezření z trestného činu násilí proti orgánu veřejné moci a trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let,“ uvedla mluvčí a dodala, že všech pět uprchlíků si převzala cizinecká policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, ujíždění, honička, převaděč, migranti, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No jo,Uzbek,musulmanský obřezaný zkurvysyn,zkrátka a dobře svůj k svému!!!!!!!!!

Úterý, 3. října 2023, 14:08Odpovědět

VIDEO: Převaděč ujížděl policii rychlostí 200 kilometrů v hodině. V autě vezl pět migrantů ze Sýrie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.