Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

VIDEO: Podvodníci si nechali přes cizí účet poslat telefony za sto tisíc korun

Kriminalisté pátrají po podvodníkovi, který překonal heslem chráněný přístup do zákaznického účtu. V něm změnil údaje uživatele a vytvořil objednávku u jedné z telekomunikačních společností na dodání několika mobilních telefonů v hodnotě převyšující sto tisíc korun. Telefony si pak nechal doručit do samoobslužného boxu, kde je vyzvedla žena s růžovými vlasy.

„Kriminalistům se podařilo zajistit kamerové záznamy na kterých je zachycena žena, která objednané zboží v hodnotě převyšující sto tisíc korun vyzvedla a z místa odnesla pryč. V této souvislosti prosíme veřejnost o pomoc. V případě, že poznáváte ženu, která je zachycena na kamerovém záznamu, informace prosím neprodleně oznamte na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Hledaná žena ve věku kolem třiceti let měří asi 170 centimetrů, má tmavé dlouhé vlasy od poloviny nabarvené na tmavě růžovou barvu. S největší pravděpodobností jde o příčesek nebo prodloužené vlasy.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod, trestného činu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací a trestného činu opatření, za což v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let,“ doplnila Kropáčová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky pátrání, podvodníci, telefony, růžové vlasy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Ještě že máme ve ,,vládě" ty počítačové odborníky, ti zločince vystupují podle internetových linek. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Středa, 27. září 2023, 13:58Odpovědět

VIDEO: Podvodníci si nechali přes cizí účet poslat telefony za sto tisíc korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.