Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Bitka v centru skončila pro mladíka prasklou lebkou. Agresorům hrozí deset let

Pražští kriminalisté se zabývají vážným napadením, které se odehrálo v polovině června před barem na Jungmannově náměstí v centru Prahy. Bitka před barem mezi dvěma skupinami cizinců skončila vážným zraněním dvou sedmnáctiletých mladíků. Oba skončili v bezvědomí, jednomu praskla lebka a měl vnitřní krvácení. Útočníkovi hrozí deset let ve vězení.

Před jedním z barů na Jungmannově náměstí došlo k hádce a bitce mezi dvěma skupinami cizinců. Jeden z aktérů bitky udeřil sedmnáctiletého mladíka do hlavy, a to v okamžiku, kdy k němu byl otočen zády.

„Mladík zcela bezvládně upadl na zem, kde se ještě udeřil hlavou o kamennou dlažbu a zůstal na místě bezvládně ležet. Zraněnému sedmnáctiletému muži pomohli jeho kamarádi, kteří jej zvedli ze země. Mladík, se po chvíli probral z bezvědomí, nicméně si jeho zranění na hlavě vyžádala několikatýdenní léčbu,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Tím však konflikt mezi dvěma skupinami neskončil a o pouhých pár minut později došlo k dalšímu napadení. „Jeden z aktérů udeřil dalšího mladíka do hlavy, až upadl na zem, kde do něj ještě několik lidí kopalo. Kamarádi, kteří se jej snažili bránit, byli taktéž napadeni pěstmi do obličeje. Jeden ze sedmnáctiletých mladíků dostal tak velkou ránu, že upadl celou vahou na zem, kde se taktéž udeřil do hlavy a upadl do bezvědomí,“ popsala mluvčí.

Kvůli ráně a pádu na zem mladíkovi praskla lebka a došlo k vnitřnímu krvácení. „Pouze díky velmi rychlému příjezdu záchranářů a okamžité vysoce odborné lékařské pomoci a operaci mozku mladík přežil. Do současné chvíle je stále v rukou lékařů a hrozí, že bude mít trvalé následky,“ uvedla Kropáčová.

Kriminalisté zjistili totožnost obou útočníků a policie je zadržela. Oběma jednadvacetiletým mužům hrozí deset let za mřížemi za trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, ze kterých byli obviněni.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky bitka, napadení, centrum, zranění, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Hron

Národnost/občanství cizinců si doplní každý sám, podle vlastních pocitů. To právě média podporují a pak se diví, že se některým skupinám připisují i věci, které nemají na svědomí.

Pátek, 15. září 2023, 11:25Odpovědět

Libor Burian

Jak říká ministr blažek, oni nelžou, jenom neříkají pravdu. Třeba to byli angláni s němci nebo frantíky. A občanům je nutné informace třídit jak říká ze svého pytle na mrtvoly rakous. O důvodech dnešního stavu bahna viz moje odstavce pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně. O nejen brnu viz na strem.cz Všichni tady umřeme sociolog Standa Biler.

Úterý, 19. září 2023, 09:28Odpovědět

VIDEO: Bitka v centru skončila pro mladíka prasklou lebkou. Agresorům hrozí deset let  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.