Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Mladík si užíval divokou demolici policejního auta, akci režíroval kamarád

Pražští policisté řeší během roku několik případů poškození služebních aut. Většina útoků na policejní auta se stane v noci v centru města a motorem, který žene vandaly, je alkohol. Policie upozorňuje, že proběhnout se po policejním autě, nebo si do něj kopnout, může být pro někoho dobrou zábavou, která však dlouho nezůstane bez potrestání.

Policejní auta si vybírají vandalové v noci a pod vlivem alkoholu

Případ, který je na videu zachycený jako první, je z letošního května a odehrál se před holešovickou služebnou. Opilý jednačtyřicetiletý muž přišel na policejní služebnu ohlásit protiprávní jednání. „Při odchodu ze služebny s rozběhem kopl do policejního vozidla a tím způsobil promáčklinu levého blatníku. Na základě trestního příkazu byl soudem uznán vinným z trestného činu poškození cizí věci a odsouzen k trestu odnětím svobody v délce čtyř měsíců s podmínečným odložením na osmnáct měsíců,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Druhý případ, který je na videu, řešili policisté loni v Rybné ulici. Mladík na základě pokynů svého kamaráda běhal po autě, urazil mu obě zpětná zrcátka, utrhl registrační značky, promáčkl střechu, zadní část i kapotu. V centru Prahy pak poničil několik odpadkových košů a způsobil tak škodu přesahující sto tisíc korun.

„Policisté muže, který skákal po vozidle a druhého, který jej k tomuto jednání naváděl, obvinili z trestného činu poškozování cizí věci a výtržnictví. Šestadvacetiletý skokan byl soudem odsouzen k trestu odnětí svobody v délce dvou let s podmínečným odložením na dva roky a peněžitým trestem, druhý šestadvacetiletý návodce také na základě rozhodnutí soudu dostal peněžitý trest a 150 hodin veřejně prospěšných prací,“ uvedla mluvčí.

Dopadení výtržníků je podle policie díky kamerám jen otázkou času

Poslední případ na videu zachycený není, ale odehrál se loni v ulici Krakovská. Sedmadvacetiletý turista s rozběhem skočil na zadní část policejního auta zaparkovaného před služebnou a pak pokračoval na střechu a přední kapotu vozidla, čímž způsobil promáčkliny na několika místech.

„Policisté tohoto muže vypátrali a obvinili z trestného činu poškození cizí věci. Na základě trestního příkazu byl soudem odsouzen k úhrnnému trestu odnětí svobody v délce dvou měsíců s podmínečným odložením na jeden rok a vyhoštěním z České republiky na dva roky,“ popsala mluvčí.

Aktuálně policisté řeší řádění dalšího vandala, který v neděli 10. září poškodil hned dvě policejní auta před služebnou na Jarově. „Díky videu, které si sama výtržnice zveřejnila na sociální sítě, bude objasnění tohoto trestného činu velmi rychlé,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky ničení, policie, auto, tresty, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík si užíval divokou demolici policejního auta, akci režíroval kamarád  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.