Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Muž se zákazem řízení ujížděl v Praze policistům, ze silnice ho museli vytlačit

Až taser zastavil nebezpečného řidiče, který prchal před policejní hlídkou v Praze 9. Nereagoval na zátaras ani varovný výstřel, ze silnice ho dostali až speciálním manévrem, kdy do něj narazili ze zadu. Muž měl zákaz řízení a za jeho chování mu hrozí až osm let ve vězení. Policisté také hledají všechny, které svou jízdou ohrozil.

Černý Volkswagen se policisté z oddělení hlídkové služby rozhodli zkontrolovat v neděli 10. září po poledni, když projížděli Českobrodskou ulicí. Když ale rozsvítili majáky, jeho řidič nezastavil, alež začal ujíždět.

Při útěku ohrožoval ostatní účastníky dopravy a k tomu porušoval předpisy. „Nebezpečně ujíždějícího řidiče, který ve vozidle nebyl sám, nezastavil ani policejní zátaras a ani varovný výstřel ze strany policistů z PMJ,“ uvedli policisté na svém webu.

Dostal se až do Netluk, kde vjel na cyklostezku a nebezpečně se pohyboval kolem cyklistů a chodců. Policistům se ho podařilo zastavit až v Nedvězí speciální PIT manévrem. Ten spočívá v tom, že auto narazí kovovým rámem do ujíždějícího zezadu, to se otočí a ridič musí zastavit. Policisté jsou na tento úkon speciálně školeni. 

„Z havarovaného auta se ještě řidič pokusil utéci, proto byl proti němu použít teaser a následně byl zadržen. Lustrací policisté zjistili, že má devětatřicetiletý řidič vyslovený zákaz řízení všech vozidel a odmítl se podrobit testu jak na alkohol, tak na drogy,“ píše se na webu. 

Policisté teď hledají všechny, které řidič v neděli svých řízením ohrozil. Mohou se hlásit na linku 158. 

Za obecné ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži hrozí hrozí až osm let ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, auto, útěk, zákaz řízení, Praha, PIT manévr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se zákazem řízení ujížděl v Praze policistům, ze silnice ho museli vytlačit  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.