Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Pražští policisté objasnili vraždu ženy, jejíž ostatky našli ve Slapské přehradě. Z činu obvinili jednoho muže

Pražští kriminalisté obvinili devětatřicetiletého muže, který podle nich v únoru ve vile v Jevanech u Prahy zavraždil ženu, se kterou v domě žil. Ostatky nalezli ve Slapské přehradě v hloubce 44 metrů. S hledáním pomohli policejní psi, tělo vyzvedl brněnský potápěč. O případu dnes v tiskové zprávě informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Obviněnému hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest. Vraždu podle policistů spáchal kvůli penězům. Po smrti ženy z jejího účtu zmizelo 1,5 milionu korun.

„Vše začalo oznámením o pohřešování poškozené, která se přestala ozývat svému obchodnímu partnerovi, což bylo neobvyklé. Kriminalisté prvního policejního obvodu proto začali pohřešovanou hledat,“ popsal Daněk. Případ od nich následně převzali policisté z oddělení vražd. „Postupem času začali zjišťovat podezřelé souvislosti, mezi kterými byly i pochybné výpovědi partnera pohřešované a jeho syna,“ uvedl mluvčí.

Když kriminalisté získali dostatek důkazů, zadrželi podezřelého, kterého našli ve sklepě vily. Zadrženému muži následně sdělili obvinění ze čtyř trestných činů, kdy nejzávažnějším z nich je vražda ze zištného důvodu, řekl Daněk. Soud muže poslal do vazby.

Tělo ženy našli policejsí psi i v hloubce několika desítek metrů

„Unikátním na tomto případu byl způsob identifikování místa, kde se mrtvola ženy nachází,“ doplnil Daněk. Pachatel totiž podle kriminalistů tělo ženy rozřezal a pytle s ostatky hodil z Živohošťského mostu do přehrady.

S identifikací místa, kde se ostatky nacházejí, pomohli policejní psi. „Psi se svým psovodem pátrají ze člunu na vodní hladině a jsou schopni označit místo, kde se mrtvola nachází. Místo pak označí hlasitým štěkáním přesně, jak se stalo v tomto případě. V této souvislosti je třeba také zmínit, že čeští psi jsou podle všeho jediní na světě, kteří dokáží najít mrtvolu pod hladinou v takové hloubce,“ podotkl mluvčí.

Pomocí sonaru a dronu pak policisté označené místo blíže prozkoumali. „Při potvrzení nálezu ostatků byl pod hladinu vyslán brněnský potápěč, který tělo vyzvedl nad hladinu,“ dodal Daněk. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, vražda, Slapská přehrada, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté objasnili vraždu ženy, jejíž ostatky našli ve Slapské přehradě. Z činu obvinili jednoho muže  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.