Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Dvanáctiletý kluk v kukle sprejoval ve dvě hodiny ráno na fasádu budovy v Praze

Pražští strážníci nevěřili svým očím, když při sprejování na fasádu budovy v Praze 11 ve dvě hodiny ráno přistihli teprve dvanáctiletého chlapce. Ten se na svůj čin dobře připravil, oblékl si lyžařskou kuklu, přes kterou ještě natáhl kapuci. Nakonec vyšlo najevo, že si pravděpodobně spletl fasádu budovy s plochou, na které je malování legální.

Dvanáctiletý chlapec oblečený do lyžařské kukly a kapuce vyrazil kolem druhé hodiny ráno do Hviezdoslavovy ulice, kde začal sprejovat na zeď průchodu nedaleko autobusové zastávky.

Když už dokončoval svůj nápis, přijeli na místo pražští strážníci. Těm chlapec pověděl, že mu „debilní kámoši“ řekli, ať to zkusí.

„Pravděpodobně si splet legální plochu s tou nelegální. Spreje strážníci našli nejen na chodníku, ale také v jeho batohu. O počínání nezletilého hlídka vyrozuměla jak státní policii, tak chlapcovu matku,“ popsala na facebookovém profilu pražské městské policie její mluvčí Irena Seifertová.

Přibližně ve stejném čase strážníci řešili podobné incidenty s patnáctiletým mladíkem, který se pokusil o útěk a také se třiačtyřicetiletým, který nakonec skončil na záchytce.

„Sprejerství je nelegální, pokud pachatelé svojí tvorbou ničí veřejný nebo soukromý majetek. Je zcela nepodstatné, jestli jde na daném místě o výtvor první nebo desátý. Vždy se jedná o trestný čin poškozování cizí věci. Legální plochy zveřejňují na svých webových stránkách jednotlivé pražské městské části,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky sprejer, vandal, dvanáctiletý, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvanáctiletý kluk v kukle sprejoval ve dvě hodiny ráno na fasádu budovy v Praze  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.