Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muži udusili v Praze spolubydlícího kvůli autu, na rozřezání těla ztratili odvahu

Filip Kotas a Ladislav Tokár se dnes u pražského městského soudu přiznali k tomu, že loni udusili polštářem svého spolubydlícího, Kotasova partnera. Chtěli získat mužovo auto. Tělo původně hodlali rozřezat pilou, ztratili ale kuráž. Předem naplánovaný čin proto následně zamaskovali jako sebevraždu. Za zištnou vraždu jim hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Kotas i Tokár byli zadlužení a čelili exekucím. V noci na 29. března 2022 se po návratu z kasina pokusili podstrčit své oběti k podpisu smlouvu na převod automobilu Kia. Situace přerostla v hádku a Tokár staršího muže srazil na zem. Tam ho Kotas udusil polštářem, zatímco mu Tokár držel ruce. Podle státního zástupce muže dusili nadvakrát a vystřídali se, Kotas k tomu ale uvedl, že si na to nevzpomíná.

„Lituju toho. Nebýt alkoholu, neudělal bych to. Nejsem nijak násilný," prohlásil třicetiletý Kotas. S budoucí obětí se seznámil jen několik týdnů před vraždou a k muži se nastěhoval do bytu v Praze 8, který už čtyři roky bez placení nájemného obýval i čtyřiadvacetiletý Tokár.

Stydím se, velice se omlouvám," řekl dnes k činu Tokár, který připustil, že poté, co se ocitl na ulici, mu jeho budoucí oběť podala pomocnou ruku. „Když nepil, bylo to v pohodě, ale když se napil, přišly výčitky ohledně peněz, protože jsem mu neplatil nic. Ponižoval mě a nadával mi," uvedl o zavražděném, kterého prý do jisté míry vnímal jako svého otce. Kotase pak popuzovalo to, že oběť měla údajně problémy s hygienou.

Zavražděného muže pachatelé umyli, svlékli a položili do jeho postele. Na rozřezání těla si zakoupili v čakovickém Globusu obloukovou pilu. „Původně nás napadlo ho rozřezat, ale na to jsme neměli ani jeden odvahu," uvedl Kotas. Tělo proto naaranžovali tak, aby smrt vypadala jako sebevražda nebo náhlé úmrtí po kombinaci alkoholu a léků.

Zavražděnému poté pachatelé sebrali notebook, peníze a platební kartu a společně s další spolubydlící odjeli do Německa. Tato dívka má v procesu postavení svědkyně, nikoliv spolupachatelky, což Kotas a Tokár nesou s nelibostí. Podle nich sice u útoku přímo nebyla, ale o vraždě předem věděla a kryla ji.

Matka a sestra zavražděného muže žádají po obžalovaných každá milion korun jako náhradu způsobené nemajetkové újmy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky soud, vražda, auto, udušení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži udusili v Praze spolubydlícího kvůli autu, na rozřezání těla ztratili odvahu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.