Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Soud uložil Patrasové za nehody pod vlivem alkoholu dvouletý zákaz řízení

Soud uložil zpěvačce a herečce Dagmar Patrasové za autonehodu pod vlivem alkoholu dvouletý zákaz řízení a peněžitý trest 200 tisíc korun. Trestní příkaz je pravomocný, žádný z účastníků řízení proti němu nepodal v zákonné lhůtě odpor. Dnes ti uvedl místopředseda Obvodního soudu pro Prahu 10 Josef Mana. Žena, která je známá mimo jiné díky písničkám pro děti, čelila obžalobě kvůli dvěma kolizím z loňského května.

Sedmašedesátileté Patrasové, jež v trestním řízení figurovala pod svým občanským jménem Slováčková, hrozilo za ohrožení pod vlivem návykové látky až tříleté vězení nebo právě peněžitý trest či zákaz řízení. Soud její případ vyřešil bez nařízení hlavního líčení, což je v obdobných případech standardní postup. Trestní příkaz vydal 14. července, právní moci pak rozhodnutí nabylo 23. srpna. Zákaz řízení se vztahuje na všechny druhy motorových vozidel.

Podle obžaloby Patrasová 23. května 2022 po předchozím požití alkoholu způsobila za volantem mercedesu dvě nehody poblíž svého bydliště na pražských Vinohradech. Narazila do zaparkovaného auta a také do betonového zátarasu. Kolize se obešly bez zranění.

Patrasová odmítala, že by řídila opilá.  „To nebylo pod žádným vlivem alkoholu. Nikdo mi nebral krev, nikdo mi nedával dýchnout," uvedla dříve. Podle ní byla příčinou havárie nefunkční součástka v motoru, kvůli které se auto stalo neovladatelným. Policie k tomu sdělila, že řidička se na místě odmítla podrobit dechové zkoušce.

Televize Nova dříve uvedla, že Patrasová bourala pod vlivem alkoholu už v prosinci 2018. Dostala za to zákaz řízení na rok a půl a pokutu 150 tisíc korun.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky soud, nehoda, Dagmar Patrasová, zákaz řízení, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud uložil Patrasové za nehody pod vlivem alkoholu dvouletý zákaz řízení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.