Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Gambleři z Prahy prosázeli všechny peníze, začali si je proto tisknout

Pražští kriminalisté dopadli dva muže, kteří propadli sázení, přišli o všechny peníze a hotovost si proto vyráběli na tiskárnách. Jeden použil klasickou domácí, druhý profesionální, oba ovšem odhalili. Za padělání mohou do vězení až na pět let.

První muž měl několik zaměstnání a dokonce dobrovolničil u mládeže. Vydal se ale cestou hazardních her a přišel o všechny našetřené peníze. 

„Jelikož věděl, že jeho příbuzná má doma schované peníze, rozhodl se, že si je vypůjčí. Z místa, kde měla peníze uryté, vzal bezmála osmdesát tisíc korun a zaměnil je za padělky bankovek, které si vytiskl na domácí tiskárně,“ uvedla na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová

S ukradenými penězi se znovu vrhnul na sázení, věřil, že vyhraje a vrátí je. Vše ale zase prohrál. Rodina pak na padělky rychle přišla. 

„Poškozená jednu z bankovek dala k narozeninám dalšímu příbuznému, který se při výměně peněz na dovolenou od směnárníka dozvěděl, že se jedná o padělek. V ten okamžik se však ukázalo, že ostatní uschované peníze, které žena má doma, jsou taktéž falešné,“ popsala Kropáčová.

Muže pak dohnalo svědomí a šel se přiznat. Na služebnu pětadvacetiletý padělatel přinesl i tiskárnu, na které peníze vyráběl.

Druhý, o tři roky starší gambler, pracoval u velkého hotelového řetězce a v několika státních organizacích, měl nadprůměrný plat, ovšem také závislost na sízení. Když prohrál všechny svoje peníze, vzal si z firemního trezoru milion a dvě stě tisíc korun. 

„Místo peněz do trezoru vložil sedmapadesát falešných pětitisícikorun a dvaašedesát pětiset eurových bankovek. Peníze si vytiskl na profesionální tiskárně, kterou měl k dispozici u dalšího zaměstnavatele. Všechny peníze však opět prohrál v hazardních hrách a přišel o ně,“ sdělila Kropáčová.

Odhalili ho při namátkové kontrole, našli falešné bankovky i padělané faktury.

Oba muži se při padělání zrovna nesnažili, padělky měly velmi špatnou kvalitu. I tak jim za to hrozí až pět let odnětí svobody. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, gambleři, sázení, padělky, tiskárna, bankovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Jako vražedná lichvářská válečnická zlodějská mafie. O ,,hodnotu" každého takto znehodnoceného papíru se sníží hodnota peněz všech opravdu pracujících lidí. Stejně jako kryplměny. Proto mafie po náboženství, ismech přišla s novou totalitou. Směr Orwell 1984. Citát mužika s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům euro, kryplomēny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, inflace, ceny potravin, vody, energií, daně včetně válečné, zbrojení, válčení, více čtěte pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně o důvodech dnešního zmaru.

Neděle, 20. srpna 2023, 13:40Odpovědět

Gambleři z Prahy prosázeli všechny peníze, začali si je proto tisknout  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.