Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Kolemjdoucí pomohl chytit podvodníka, který vydělával na focení turistů s hadem

Pražští strážníci dopadli devětatřicetiletého cizince, který turistům nabízel za peníze, že je vyfotí s hadem. Na podvodníka hlídku upozornil všímavý kolemjdoucí. Když strážníci muže oslovili, hned jim řekl, že ví, že jedná protiprávně, že už ho městská policie několikrát řešila i to, že mu hady odebrali. Podvodník strážníkům řekl i to, že si účtuje 200 korun za fotku a vydělává si tím na živobytí.

Praha v nové kampani varuje turisty před pouličním focením s hady a dalšími zvířaty

Během úterka se v ulicích Prahy začnou objevovat nové plakáty, které mají zahraniční i domácí turisty varovat před pouličními atrakcemi se zvířaty. Převážně cizinci lákají na fotky se sovami nebo hady, zvířata při takovém zacházení ale trpí. Vedení...

„Na počínání muže v Celetné ulici upozornil hlídku strážníků kolemjdoucí. Sdělil jim, že ho delší dobu monitoroval a dle jeho slov měl dotyčný se zvířaty nešetrně zacházet. Plazy měl necitlivě vyndávat z koše a věšet je turistům na krk,“ popsala na facebooku pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Kolemjdoucí navíc strážníkům ukázal na mobilu video, kde bylo podvodníkovo jednání zaznamenané. Strážníci svědka poučili, aby záznamy uchoval jako důkazy.

Cizinec u sebe neměl ani jedno potřebné potvrzení. „Strážníci zajistili odejmutí plazů, včetně proutěného koše a podomácku vyrobeného vozíku. Krajta tmavá a hroznýš královský byli předáni do záchranné stanice pro divoká a exotická zvířata,“ uvedla Seifertová a dodala, že přestupky strážníci oznámili správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky podvodník, zvířata, had, fotky, turisté, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O důvodech mafiánského stavu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde. Recidivistum okamžitě nasazovat monitorování náramky .

Úterý, 8. srpna 2023, 13:41Odpovědět

Ev Ik

Takže to chápu správně, že jim ty hady (sovy, dravce..) odejmou a pak když si pro ně zajdou, tak jim je vrátí? Takže je to vlastně úplně o ničem. Pořád se jim to vyplatí.

Středa, 2. srpna 2023, 06:43Odpovědět

Kolemjdoucí pomohl chytit podvodníka, který vydělával na focení turistů s hadem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.