Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Matka nechala miminko v autě na přímém slunci a na půl hodiny odešla

Kolemjdoucí si v pondělí 17. července všimla miminka, které sedělo v sedačce v autě. To bylo zaparkované na přímém slunci před budovou České pošty v Hábově ulici ve Stodůlkách. Miminko mělo jen trochu pootevřené zadní okno, spalo a bylo zpocené. Kolemjdoucí na místo zavolala policii, přijeli i záchranáři a po půl hodině přišla i matka, která se k celé situaci postavila velmi laxně, a tak je podezřelá ze spáchání trestného činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Policisté rozbili okno a miminko vzali do stínu

Hlídka, která dorazila na místo, našla v autě plačící a zarudlé miminko. „Z obavy o jeho zdraví jeden z policistů rozbil okénko u auta a dítě v autosedačce vyndal ven do stínu. Tam se o něj postarala oznamovatelka coby zdravotní sestřička. Mezi řečí uvedla, že u vozidla stála dobrých deset minut a čekala, až se dostaví řidič, což se nestalo, a proto zavolala linku 158,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Ke skupině pečující o miminko se přidal muž, který přinesl studenou vodu, aby ho osvěžil a policistům pověděl, že auto tam parkuje určitě už půl hodiny, ovšem to, že je v něm dítě, nevěděl.

Žena se hájila tím, že přes dítě dala mokrou plenu

Když na místo přijížděli záchranáři, přišla k auta také řidička auta a zároveň matka miminka. „Té vůbec nepřišlo divné, že u jejího vozidla stojí policisté, a ani to, že její miminko drží v náručí cizí žena. Poté, co ji hlídka sama oslovila, zdali k vozidlu patří, a vysvětlila jí situaci, dvaačtyřicetiletá maminka se k celé věci postavila velmi laxně s tím, že si jen na pár minut odskočila na poštu,“ popsal Rybanský.

Žena se navíc chovala arogantně k záchranářům a tvrdila, že vyšetření jejího dítěte je zbytečné. „Po chvilce poslechla a do sanity s pětiměsíčním miminem nastoupila. Během vyšetření přiznala, že si odskočila na půlhodinu, ale nechala pootevřené okénko a přes malou položila mokrou plenu. Záchranáři ženě doporučili převézt dceru na podrobnější vyšetření do nemocnice, s čímž matka nesouhlasila,“ doplnil mluvčí.

Pootevřené okýnko život nezachrání

Policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby. „Nikdy nenechávejte své děti v zaparkovaných vozech. Stačí patnáct minut a ve vozidle zaparkovaném na slunci výrazně vzroste teplota. Pootevřené okýnko není řešení a život nezachrání,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky auto, dítě, matka, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka nechala miminko v autě na přímém slunci a na půl hodiny odešla  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.