Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Podvodník fotil turisty s hadem. Když přijeli strážníci, utíkal ho schovat do tašky

Pražští strážníci zachránili v neděli dalšího týraného hada týraného jednoho z podvodníků, který zvíře choval jako prostředek k vydělávání peněz. Muž dával turistům hada kolem krku a fotil je s ním. Jeho výmluvy, že se nic nestalo, protože právě přišel, na strážníky neplatily, protože ti měli jeho nelegální jednání zaznamenané díky kamerám. Jde o několikátého hada v posledních dnech, kterého strážníci předali na Záchrannou stanici pro divoká a exotická zvířata.

Pražští strážníci uviděli v Karlově ulici v centru Prahy muže, který kolemjdoucím nabízel možnost vyfotit se za peníze s krajtou královskou, kterou jim položil na ramena. „Než s ním strážníci začali situaci řešit, požádali o pomoc operátorku městských kamer. Ta jim potvrdila, že dotyčný turistům nejen nabízí aktivně focení se zvířetem, ale také si za to od nich bere peníze,“ popsala na facebooku pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Když dvaačtyřicetiletý podvodník uviděl strážníky, urychleně běžel schovat hada do sportovní tašky. Strážníkům pak tvrdil, že právě přišel a k žadnému protiprávnímu jednání nedošlo.

„Žádné dokumenty, které by mu činnost dovolovaly, u sebe samozřejmě neměl. S ohledem na vysoké teploty, absenci vody na pití a neodbornou manipulaci, se strážníci rozhodli muži zvíře odejmout. Krajta královská byla následně předána na Záchrannou stanici pro divoká a exotická zvířata,“ uvedla Seifertová a doplnila, že přestupky bude řešit správní orgán.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky had, fotky, podvodník, turisté, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník fotil turisty s hadem. Když přijeli strážníci, utíkal ho schovat do tašky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.