Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pražští strážníci odebrali z pouličních produkcí další tři exotické hady

Nepoučitelní majitelé hadů, kteří za focení se zvířaty v centru Prahy vybírají od turistů peníze, se vrátili do ulic. Sotva jim strážníci koncem června odebrali krajtu královskou, vzali tam další tři hady. I o ty ale brzy přišli.

Hlídky městské policie se za dvěma cizinci s hady vydaly ve stejný den i dobu. Jeden si vydělával v Karlově ulici, kde nabízel krajtu královskou turistům. Ty si ji mohli dát kolem ramen a vyfotit se s ní, samozřejmě za poplatek. Jednačtyřicetiletý cizinec ale na takovou činnost neměl potřebné dokumenty. 

„Navíc strážníci vyhodnotili, že nutí zvíře k výkonům, které překračují jeho schopnosti,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hada mu proto odebrali.

Dalšího cizince nahlásili městské policii zaměstnanci magistrátu. Se dvěma hady fungoval v Celetné. „Jakmile dotyčný zjistili, že na místo jedou strážníci, dal se i s bednou na kolečkách, ve které měl hady, na útěk. Hlídka ho našla v Týnské ulici. Ani on nebyl schopný předložit potřebná povolení, navíc s plazy neodborně manipuloval a zvířata byla bez vody,“ popsala Seifertová. 

Krajtu tmavou a hroznýše královského mu proto také odebrali a předali Záchranné stanici pro divoká a exotická zvířata.Přestupky bude řešit správní orgán.

Krajtu jednomu nezodpovědnému cizinci vzali i minulý týden. Strážníkům se snažil namluvit, že neví, že na svou produkci potřebuje povolení.


 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky městská policie, hadi, Praha, povolení, Záchranná stanici pro divoká a exotická zvířata, přestupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci odebrali z pouličních produkcí další tři exotické hady  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.