Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Muž se před Národním muzeem polil hořlavinou a zapálil. Uhasil se v kašně

O uplynulém víkendu zasahovali pražští strážníci u tří lidí, kteří si chtěli vzít život. Jedním z nich byl i muž, který odešel z psychiatrické léčebny a byl v celostátním pátrání. Před Národním muzeem se polil hořlavinou a zapálil, skočil pak ale do kašny.

U prvního hlídka zastavila pátek odpoledne, mávl na strážníky na Karlově náměstí. „Ležel na trávě a strážníkům řekl, že se s ním rozvedla žena a on už nechce žít. V parku vyhlíží vhodnou větev, na které by se oběsil, a kdyby se mu to nepovedlo, je rozhodnutý skočit pod soupravu metra,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová

Hlídka na místo raději zavolala i záchranáře. Ti pak čtyřiapadesátiletého muže odvezli do Psychiatrické nemocnice Bohnice, kterou před časem dobrovolně opustil.

Hlášení o zraneněném muži na Václavském náměstí dostali v neděli pár minut po půlnoci. Operátor kamerového systému si ho všiml ve chvíli, kdy se polil hořlavinou, zapálil a pak skočil do kašny. „Hlídka dorazila za minutu a našla zmateného muže v šoku, s popáleninami na horní části těla, ale byl při vědomí, komunikoval, na bolest si nestěžoval,“ uvedla Seifertová.

Strážníci zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž je ve celostátním pátrání, protože utekl z psychiatrické léčebny. Nakonec si ho převzali záchranáři.

Třetí výjezd byl do bytu v Opletalově ulici v Praze 1, kde zasahovali u devatenáctileté dívky, která se snažil sebepoškozovat. I ta skončila péči záchranářů.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hlavního města

Štítky sebevražda, pokus, městská policie, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se před Národním muzeem polil hořlavinou a zapálil. Uhasil se v kašně  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.