Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Muž, který u Muzea poškodil auto Ukrajincům, nesmí rok do Prahy

Muži, který podle vyšetřovatelů po březnové protivládní demonstraci na Václavském náměstí poškodil projíždějící auto s ukrajinskou SPZ, uložil Obvodní soud pro Prahu 1 půlroční podmínku se zkušební dobou na dva roky a roční zákaz pobytu v Praze. Uvedla to mluvčí soudu Eva Švíglerová. Protože proti trestnímu příkazu obviněný ani žalobce nepodali odpor, nabyl v polovině června právní moci.

Útočník musí navíc nahradit škodu, kterou způsobil

Soud muže podle mluvčí uznal vinným z poškození cizí věci, násilí proti skupině obyvatel a výtržnictví. Součástí verdiktu je i povinnost ve zkušební době podle svých sil nahradit škodu, kterou muž svým činem způsobil, doplnila Švíglerová.

Policisté se v souvislosti s chováním účastníků akce zabývali několika případy. V polovině května soud za veřejné schvalování válečných zločinů potrestal podmínkou jednatřicetiletého muže, který měl na sobě podle nepravomocného rozsudku nášivky s písmenem Z a logem ruské Wagnerovy skupiny.

Po skončení včerejší demonstrace Česko proti bídě, která probíhala na Václavském náměstí, se část demonstrujících přesunula k budově Národního muzea. Jejich cílem bylo sundat ukrajinskou vlajku z budovy, v čemž jim zabránila policie. Ještě před...

Další tresty za prohřešky na protivládní demonstraci postupně padají

Muži, který na stejné demonstraci vyzýval ke stržení ukrajinské vlajky z Národního muzea, soud před dvěma týdny uložil za podněcování k trestnému činu čtyřměsíční podmínku se zkušební dobou na rok a půl. Rozhodnutí není pravomocné. Dalších 14 lidí dostalo od Úřadu městské části Praha 1 pokutu, podle serveru Seznam Zprávy musel každý člověk zaplatit tisíc korun.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Jurica

Štítky Ukrajina, soud, demonstrace, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který u Muzea poškodil auto Ukrajincům, nesmí rok do Prahy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.