Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policista všechny napálil a rok vedl oddělení s padělaným vysokoškolským diplomem

Obvodní oddělení policie vedl rok policista s padělaným vysokoškolským diplomem. V tiskové zprávě to dnes oznámila mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová. O které oddělení šlo, neupřesnila. Policista se k přečinu doznal a zaplatil 50 tisíc korun na pomoc obětem zločinů. Věc pak byla odložena.

Že šéf policejního oddělení zřejmě neoprávněně používá bakalářský a magisterský titul, vyšlo najevo při vyšetřování civilisty podezřelého z padělání. Civilista byl již za padělání veřejné listiny pravomocně odsouzen.

„Prověřováním policejního orgánu GIBS bylo zjištěno, že policista si měl nechat vyhotovit dva vysokoškolské diplomy, a to v bakalářském a magisterském studijním programu, přičemž bakalářský diplom měl předložit svému zaměstnavateli do personálního spisu," popsala případ mluvčí inspekce Ivana Nguyenová. „Magisterský diplom nepředložil, nicméně měl magisterský titul neoprávněně užívat v rámci své služební činnosti," doplnila.

Inspekce pak letos v březnu proti policistovi zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin padělání a pozměnění veřejné listiny. „Vzhledem k tomu, že policista se k jednání doznal a složil peněžitou částku určenou státu na peněžitou pomoc obětem trestné činnosti ve výši 50 tisíc korun, státní zástupce se následně rozhodl věc podmíněně odložit, a to se zkušební dobou v trvání deset měsíců," uvedla Nguyenová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, policie, padělaný diplom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista všechny napálil a rok vedl oddělení s padělaným vysokoškolským diplomem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.