Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Novorozenec zemřel, ale příčinu neodhalila ani pitva. Policie případ odložila

Kriminalisté se od 15. ledna letošního roku zabývali anonymně oznámeným případem možného podezřelého úmrtí novorozence. Podle kriminalistů neprokázala nařízená pitva žádné násilné či úrazové změny a ani po provedení dalších znaleckých zkoumání se nepodařilo zjistit přesnou příčinu smrti dítěte. Policie tak případ odložila.

Anonymním oznámením úmrtí novorozence se kriminalisté začali zabývat v neděli 15. ledna 2023. O dva dny později policisté informovali o tom, že provedli prohlídku domu a dalších prostor a zároveň nařídili soudní pitvu, která však neukázala, z jakého důvodu dítě zemřelo. V úterý 17. ledna policejní mluvčí Vlasta Suchánková uvedla, že v souvislosti s případem nebyla obviněna žádná osoba.

Ve středu policie informovala o tom, že kriminalisté v dané věci vedli prověřování pro možné podezření z násilného trestného činu vraždy a zadali k vypracování znalecké posudky. Opět potvrdili, že pitva neprokázala žádné násilné či úrazové změny a ani po provedení dalších znaleckých zkoumání se nepodařilo zjistit přesnou příčinu smrti novorozeného dítěte.

„Vzhledem k tomu, že se rozsáhlým prověřováním a znaleckými zkoumáními nepodařilo zjistit objektivní příčinu úmrtí novorozeného dítěte a možné spáchání protiprávního jednání, byl případ po dohodě se státním zástupcem odložen,“ uzavřela mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Případ se stal v obci Březnice na Příbramsku.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky novorozenec, úmrtí, pitva, policie, Příbramsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novorozenec zemřel, ale příčinu neodhalila ani pitva. Policie případ odložila  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.