Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladík držel policistku pod krkem a bil ji pěstí do hlavy. Jejím kolegům vyhrožoval zabitím

Nadávkami, vyhrožováním smrtí a údery pěstí do hlavy policistky skončilo vyšetřování policejní hlídky. Agresivní mladík měl na svém kontě před útokem na policistku již několik činů, a to především násilných a majetkových. Teď mu za násilí proti úřední osobě hrozí až čtyři roky ve vězení.

Dramaticky skončil zásah policejní hlídky, která prováděla šetření, když policistům přišel mladík a začal je slovně napadat. U toho však nezůstalo, mladíkova agrese se stupňovala a začal s urážkami.

„Vše vygradovalo ve chvíli, kdy policistku uchopil za uniformu pod krkem, dvakrát jí udeřil pěstí do hlavy a nakonec jí stáhl na zem. Oběma policistům pak vyhrožoval smrtí a urážel je,“ popsala situaci mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Policistka z potyčky vyvázla jen s drobnými zraněními, ale k ošetření musela do nemocnice.

„Kriminalisté následující dny zahájili trestní stíhání mladistvého jako obviněného ze spáchání provinění násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví. Za uvedené skutky může skončit až na čtyři roky ve vězení,“ uvedla mluvčí a doplnila, že vzhledem k tomu, že se nejedná o první násilný čin ze strany mladistvého, kriminalisté podali podnět na vzetí obviněného do vazby.

Soud však návrh neakceptoval, a tak je trestní stíhání vedeno na svobodě. „Mladistvý agresor má na svém kontě již několik činů, a to především násilných a majetkových,“ uzavřea mluvčí. Celá událost se odehrála koncem května v nočních hodinách v Benátkách nad Jizerou.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, napadení, vyhrožování, mladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Vodicka

prostě bych ho nechal beze stopy zmizet

Středa, 21. června 2023, 10:34Odpovědět

Mladík držel policistku pod krkem a bil ji pěstí do hlavy. Jejím kolegům vyhrožoval zabitím  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.