Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Mladík střílel u zastávky plné lidí. Zbraň si prý chtěl jen vyzkoušet

Pražští strážníci řešili případ tří mladíků, kteří při jízdě autem stříleli po okolí plynovou zbraní. Když je strážníci zastavili, mladíci jim řekli, že si jeden z nich chtěl nově zakoupenou zbraň jen vyzkoušet, a to střelbou v okolí autobusové zastávky plné lidí. Pro podezření ze spáchání trestného činu si případ převzali policisté.

Když hlídka strážníků vyjížděla ze služebny v Táborské ulici v Nuslích, uslyšela výstřel a po několika vteřinách kolem ní projel stříbrný Volkswagen Golf, kde spolujezdec držel v ruce krátkou střelnou zbraň namířenou směrem k zastávce plné lidí.

„Nikdo z přítomných nebyl naštěstí zraněn,“ uvedla na facebookové stránce městské policie její mluvčí Irena Seifertová.

Hlídka strážníků auto zastavila a za pomoci namířené střelné zbraně strážníci posádku vyzvali, aby vystoupila ven. „Ve vozidle se nacházeli tři mladíci, u spolujezdce řidiče vedle sedačky ležela krátká střelná zbraň. Následně bylo zjištěno, že se jedná o plynovku. Mladíci ve věku 18, 19 a 20 let přiznali, že v přihrádce mají ještě jednu plynovou pistoli,“ popsala mluvčí.

Mladíci shodně vypověděli, že si jejich osmnáctiletý kamarád chtěl nově koupenou zbraň jen vyzkoušet, a tak ji u zastávky MHD namířil k obytným domům a jednou vystřelil.

Pro podezření ze spáchání trestného činu si případ převzali policisté. „Při kontrole vozidla strážníci zjistili, že má obě registrační značky upraveny tak, aby byla znemožněna jejich čitelnost. Na tuto skutečnost řidiče (20 let) upozornili a přestupek oznámili správnímu orgánu,“ uvedla Seifertová a doplnila, že test na alkohol i drogy byl jak u střelce, tak u řidiče negativní.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky mladík, střelba, zastávka, pistole, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík střílel u zastávky plné lidí. Zbraň si prý chtěl jen vyzkoušet  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.