Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Zubařku obviněnou z vraždy partnera přišly k pražskému soudu podpořit známé. Je oběť domácího násilí, řekly

, aktualizováno 4. května 2023, 13:35

U Městského soudu v Praze dnes pokračovalo projednávání případu vraždy samozvaného léčitele, kterého podle obžaloby zabila jeho partnerka s pomocí učitelky. Podpořit je přišla dvojice žen s transparentem. Řekly, že obžalované jsou obětmi domácího násilí ze strany zemřelého.

Čekaly, že tělo zmizí

Před soudem stojí kutnohorská zubařka a pražská učitelka tělocviku. Podle obžaloby muž nejdřív dobrovolně spolkl lék, který ho zklidnil, partnerka ho pak řízla skalpelem do třísel a zápěstí, a nakonec mu podala celkové anestetikum. Na otravu touto látkou pak zemřel. 

Ženy pak čekaly, až jeho tělo zmizí, což jim slíbil. „Budeme vidět jeho odchod, jak ho odvedou jeho kolegové,“ četla soudkyně Daniela Sarah Sotolářová výpověď Stejskalové.

Ještě před začátkem jednání čekaly před síní dvě ženy s transparentem Milost pro Magdalenu a Inku. Přítomným novinářům jedna z nich řekla, že Magdalena je obětí domácího násilí a pokud by nezemřel její partner, byla by to ona.

Zubařka, která zabila svého partnera a čekala, až jeho tělo zmizí, jednala v omluvitelném hnutí mysli, tvrdí obhajoba

Kutnohorská zubařka, která usmrtila partnera, nespáchala podle svého obhájce vraždu, ale zabití v omluvitelném hnutí mysli. Muž ji dlouhodobě psychicky i fyzicky deptal, uvedl advokát Martin Bugaj u pražského městského soudu, který dnes začal...

Za léčení dávala i dva tisíce

K soudu nejdříve dorazila učitelka Irena S., vězeňská služba pak přivedla zubařku, která je ve vazbě. Obžalované odmítly vypovídat, četly se výpovědi učiněné v přípravném stadiu řízení a přehrával se záznam výslechu Ireny S.

Stál, člověka měl před sebou, rukama ho držel za oblast pupíku a za bedra a půl hodiny na něj působil. Někdy mlčel, někdy jsme si povídali o běžným věcech,“ popsala obžalovaná Irena S. jeho praktiky léčení v Kutné Hoře

Lidé mu prý platili dobrovolně, někdy i v naturáliích. Sama Stejskalová mu ale posílala za půlhodinu léčení pět set korun, poté i dva tisíce.

Kolem poškozeného podle Stejskalové fungovalo jakési společenství asi stovky lidí, které léčil a také jim dával rady do života. „Dokud budeš bydlet tady a tady, je tam zóna, zvaž to. Byly chvíle, kdy řekl, tahle je taková, ty seš makovej, zkuste to, můžete si pomoct," uvedla Stejskalová. 

Dva muže donutil useknout si kus malíčků

Podle syna léčitele ale nebyli lidé s jeho radami spokojeni. „Když měl auto, rozpíchali mu gumy, rozmlátili, otrávili mu psa," potvrdila Irena S. Léčitelství měl muž v rodině, věnoval se mu i jeho dědeček a otec. 

Podle Stejskalové měl muž na ostatní v takzvaném společenství velký vliv. Sama mu poslala několik milionů, něco jako půjčky, které nikdy nesplatil, další jako investice na jeho účet, protože měl prý výhodnější úrok. Doma mu uklízela, řekl jí, jaké auto si má vybrat. Doporučila k němu i svoje děti. „Dcera měla před odjezdem do zahraničí akutní zdravotní problémy a on jí pomohl na dálku to vyřešit," vyprávěla.

Dvěma mužům měl dokonce nařídit, aby si usekli části malíčků na nohou. Sami se totiž také chtěli věnovat léčitelství a on je tak potrestal. V létě roku 2022 skupině oznámil, že si musí změnit emailové adresy, aby se k nim nedostávali dezinformace. Ve skutečnosti nechtěl, aby jim přišla zpráva s nahrávkou, jak křičí na partnerku. Několik lidí poslal nahé do lesa, aby se tam sebezdokonalili. 

Syn mrtvého, který dnes také vypovídal, zmínil, že podobně manipuloval i s jeho matkou, než se rozvedli. „Matku nutil cvičit, když to neudělala, dva týdny s ní nemluvil," zmínil. Říkal jí, co má jíst a pít, nutil ji pít různé koktejly. 

Začal vnímat, že se kolem něj stahuje smyčka a zneužil naší důvěry"

K činu je podle výpovědi donutil sám muž. „Říkal, že chce odejít ze světa, kde je tolik špíny a k hnusu. Chtěl odejít k rodině, kterou měl v jiné realitě. Měl strach z toho, co vše pod jeho vlivem lidé udělal. Začal vnímat, že se kolem něj stahuje smyčka a zneužil naší důvěry," řekla Irena S. Zmínila fakt, že jeden muž ze Společenství spáchal sebevraždu a léčitel se bál vyšetřování. 

V den činu 4. října 2022 se nechal odvézt do pražského bytu Ireny S. Tam na zubařku křičel, aby mu léky, které přivezla podala. První dávku si podle učitelky vzal sám. 

Obhajoba žádá místo vraždy obvinění ze zabití. Podle advokáta zubařky Martina Bugaje ji totiž týral. O modřinách na na obličeji a na rukou vypovídali i dva její pacienti. 

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky soud, vražda, obvinění, léčitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zubařku obviněnou z vraždy partnera přišly k pražskému soudu podpořit známé. Je oběť domácího násilí, řekly  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.