Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vězeň nechtěl k odvolacímu soudu v Praze, nahlásil tam bombu

O dalších pět let si může prodloužit pobyt za mřížemi odsouzený vězeň, který se chtěl vyhnout odvolacímu soudu tím, že v budově ohlásil bombu. To se mu ale nevyplatilo, líčení bylo posunuto jen o pár hodin.

Telefonát u Vrchního soudu na Náměstí hrdinů v Praze 4 přijali v polovině prosince minulého roku. „Máte tam bombu, típni to,“ ozvalo se ze sluchátka.

„Hlídky během několika málo minut evakuovaly přes čtyři sta padesát osob a zajistili bezpečný perimetr kolem budovy. Následně na místo přijeli pyrotechnici, psovod se svým čtyřnohým parťákem a společně provedli důkladnou prohlídku celého objektu, při které žádný nástražný výbušný systém nebyl nalezen,“ informoval na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Případu se pak začali věnovat kriminalisté, kteří zjistili, z jakého čísla telefonát přišel. Po dalším pátrání přišli na to, že za ním byl odsouzený vězeň, který se chtěl vyhnout odvolacímu soudu. Myslel si, že když neproběhne, pustí ho na svobodu.

„Z věznice si zprostředkoval telefonní hovor se svým známým, který přes dalšího muže obstaral mobilní telefon a přiložením obou zařízení k sobě tak umožnili odsouzenému pronést větu „Máte tam bombu, típni to!“, která směřovala přímo na vytočenou linku do budovy soudu. Dovětek „típni to“ přitom byl domluveným signálem pro ukončení hovoru,“ popsal Hrdina. 

Plán muži ale nevyšel, soudce posunul líčení jen o pár hodin. K tomu mu a jeho dalším dvě komplicům hrozí za šíření poplašné zprávy pět let ve vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, vězeň, Vrchní soud, bomba, výhružka, trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězeň nechtěl k odvolacímu soudu v Praze, nahlásil tam bombu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.