Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

VIDEO: Opilý cizinec se v centru Prahy dobýval do galerie, poškodil auto a chtěl uplatit strážníky

Hlídka městské policie musela v sobotu ráno zpacifikovat opilého turistu, který kopal do dveří podniku v Týnské galerii, poničil zaparkované auto a snažil se odejít. Když mu pak strážníci nasazovali pouta, nabízel jim peníze.

Anglicky mluvící cizinec vystrašil pracovnici galerie v Týnské ulici v sobotu kolem sedmé ráno. Strážníky volala, protože se snažil dostat do budovy, cloumal dveřmi a kopal do nich.

Hlídka muže našla ve chvíli, když bouchal do dalších dveří. Strážníci se s ním snažili domluvit, kvůli jeho podnapilému stavu to ale nešlo. I dechovou zkoušku prováděli na několik pokusů. Nakonec mu naměřili 3,12 promile.

Tím ale eskapády sedmadvacetiletého cizince neskončily. Chtěl odejít, strážníkům říkal, že jsou na něj zlí. Ti pak skutečně použili donucovací prostředky. V poutech jim ještě stihl nabídnou peníze, pokud ho pustí. Nepustili a muž putoval na záchytku.

„Hlídce strážníků pak další svědkyně uvedla, že viděla stejného muže, jak poničil auto zaparkované na vyhrazeném místě pro invalidy,“ doplnila na Facebooku Irena Seifertová, mluvčí pražských strážníků.

Majitel auta odhadl výši škody na dvacet tisíc korun, kvůli podezření ze spáchání trestného činu si případ převzala státní policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, cizinec, alkohol, vandal, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý cizinec se v centru Prahy dobýval do galerie, poškodil auto a chtěl uplatit strážníky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.