Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dvojice z Prahy během pandemie zneužila dotace za sedm a půl milionu

Muž a žena, kteří v hlavním městě provozují masážní salony, okradli stát v dotačním programu na kompenzaci mezd zavřených podniků o skoro sedm a půl milionu korun. Zaměstnancům nastavili nejvyšší možný plat, část náhrad si ale nechali. Oba odešli od soudu s podmínkou a peníze musí doplatit.

Dotační program antivirus vyhlásila česká vláda během covidové pandemie jako kompenzaci mezd zaměstnanců uzavřených provozoven. Pětačtyřicetiletý muž a třiatřicetiletá žena si to ovšem vyložili jako snadný zdroj výdělku.

Dvojice v centru města provozuje masážní salony a všechny své zaměstnance převedla z dohody o provedení práce na hlavní pracovní poměr. Všem pak bez ohledu na pozici, vzdělání nebo kvalifikaci stanovili plat na 51 000 korun, což byla shodou okolností i maximální částka příspěvku.

„Tyto následně po celou dobu programu čerpali, avšak zaměstnancům vyplatili pouze část,“ popsal na webu policejní mluvčí Richard Hrdina. Celkově si tak nelegálně přišli na skoro sedm a půl milionu korun.

Policejní komisař z Odboru hospodářské kriminality je pak obvinil z pokračujícího zločinu dotační podvod, spáchaného ve spolupachatelství.

Oba se k činu přiznali se státní zástupkyní Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 uzavřeli dohodu o vině a trestu, kterou soud schválil. „Obviněný muž byl odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání dvou let s podmíněným odkladem na 4 roky za současného vyslovení dohledu a obviněná žena k trestu odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na 3 roky a zákazu činnosti, přičemž oba jsou rovněž povinni společně a nerozdílně nahradit celou způsobenou škodu,“ uvedl Hrdina.


 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, soud, podvod, dotace, pandemie, mzda, peníze, masážní salony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice z Prahy během pandemie zneužila dotace za sedm a půl milionu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.