Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Taxikář účtoval cizinci 65 euro za 300 metrů. Vylekali ho při tom strážníci

Pražští strážníci se stali svědky scény, která se odehrála v nočních kulisách centra hlavního města. Při hlídkové činnosti v Celetné ulici spatřili cizince, který právě vystupoval z taxíku a čekal, až si od něj taxikář vezme peníze za jízdu. To se však nestalo a řidič z místa rychle zmizel, aniž si od turisty částku převzal. Důvod byl bizarní, taxikář chtěl turistu natáhnout, za trasu dlouhou tři sta metrů mu účtoval 65 euro, když však uviděl hlídku městské policie, radši se z místa vytratil bez peněz.

„Právě vjíždíme do Celetné ulice a vidíme, jak z taxíku, který dobře známe, vystupuje cestující. Řidič si chtěl od něj akorát převzít peníze, ale jakmile si všiml, že zastavujeme, skáče do auta a mizí v noční Praze. Cizinec tam stojí s nataženou rukou a kouká za odjíždějícím taxíkem, jako by mu v něm něco zůstalo. Vystupujeme a ptáme se, jestli můžeme nějak pomoc. Z gest a lámavé angličtiny pochopíme, že řidič ujel, aniž by si vzal peníze,“ popsala situaci, kterou zažili pražští strážníci, jejich mluvčí Irena Seifertová.

Strážníci se s mužem dali do řeči a zjistili, že dorazil tramvají na náměstí Republiky a svůj pokoj měl rezervovaný v hotelu v Celetné ulici, zvolil však špatný směr a došel do ulice V Celnici. Když ztracený turista hledal ve špatné ulici svůj hotel, oslovil ho taxikář v luxusním Mercedesu Benz Exlusiv a nabídl mu své služby.

Cizinec do taxíku nastoupil. „Jeli přes hory a přes řeky a znovu přes řeky až přijeli na roh ulic Celetná a Rybná. Úctyhodná vzdálenost od nástupu po výstup je přibližně 300 metrů. Ale autem, to je panečku štreka,“ popsala mluvčí s nadsázkou.

Na taxametru svítila částka 125.0. Když se cizinec zeptal, kolik má za jízdu zaplatit, řidič odpověděl 1250 korun. Cizinec však u sebe měl pouze eura, a tak jej řidič požádal o 65 euro. Než si řidič stihl vzít peníze, zastavilo u dvojice služební auto městské policie a taxikář z místa rychle odjel.

„Celou noční na známou firmu už nenarazíme. Zřejmě se někde schoval. Nevadí. Ten pocit, že jsme mu tu jeho zlodějinu překazili, nás bavil a hřál až do rána. Tak nějak víme, že se naší péče brzy dočká,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FreeImages

Štítky taxikář, taxi, podvod, cizinec, peníze, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxikář účtoval cizinci 65 euro za 300 metrů. Vylekali ho při tom strážníci  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.