Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci zachránili sovy pálené před týráním. Podvodníci vybírají peníze za fotky se zvířaty

Pražští strážníci řešili případ podvodníků, kteří v centru Prahy nabízeli turistům fotku se sovou pálenou. Je už neblahou tradicí, že cizinci bez příslušného povolení využívají k veřejné produkci chráněná zvířata. Pro strážníky v uniformě není jednoduché podvodníky přistihnout přímo při činu, tentokrát se to však povedlo. Pracovnice České inspekce životního prostředí na místě vyhodnotila, že se o týrání zvířat.

„Na Staroměstském náměstí si strážník všiml muže, který společně se dvěma asistenty veřejně vystupoval se zvířetem v rozporu se zákonem na ochranu zvířat proti týrání. Když začal situaci dokumentovat, muž si ho všiml a zvířata rychle schoval do klece,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová na facebookových stránkách strážníků.

Když strážník muže vyzval k předložení potvrzení o ohlášení veřejné produkce, začal mu dvaatřicetiletý cizinec říkat, že vůbec netuší, že nějaké potvrzení potřebuje. „Přivolaná inspektorka pak potvrdila, že cizinec k produkci využíval chráněné sovy pálené a že zde docházelo k týrání zvířat. Proto obě zvířata odebrala a odvezla,“ pověděla mluvčí a dodala, že přestupkovým jednáním muže se bude zabývat správní orgán.

Podle strážníků se nejedná o ojedinělý případ. „Problematiku vystupování s chráněnými zvířaty strážníci z centra metropole řeší několik let. Ve většině případů se jedná o cizince, někdy i organizované skupiny, které nemají žádné zábrany. Kvůli organizovanosti není zcela jednoduché je strážníky v uniformě při produkci přistihnout. Pokud se jim to podaří, čelí verbálním útokům a vyhrožování právníky,“ popisuje mluvčí.

V produkci se zvířaty se točí relativně velké peníze. „Majitelé zvířat si mnohdy přijdou na desítky tisíc korun za jeden den. Přitom sova pálená se dá pořídit za několik stokorun. Díky výborné spolupráci s Inspekcí životního prostředí se alespoň daří chráněná zvířata zachraňovat,“ uzavřela Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky sova pálená, týrání, podvod, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili sovy pálené před týráním. Podvodníci vybírají peníze za fotky se zvířaty  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.