Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Opilý a sjetý muž odpálil v Praze ohňostroj uvnitř restaurace plné lidí

K případu nepochopitelného a vysoce nebezpečného jednání vyjížděli ve středu večer pražští policisté a strážníci. Uprostřed restaurace, kde bylo zhruba padesát lidí, totiž jeden z hostů úmyslně zapálil pyrotechniku. Nešlo přitom o žádnou nevinnou prskavku, ale o nebezpečný ohňostroj.

Událost se stala okolo deváté večerní. ​Šestatřicetiletý muž tam bez varování zapálil velkou krabici s pyrotechnikou určenou k odpalování venkovního ohňostroje. V restauraci byla přitom v tu chvíli zhruba padesátka hostů. Naštěstí se nikdo vážněji nezranil. Desítky lidí však oznámily propálený či jinak poškozený oděv. 

Okolo restaurace naštěstí zrovna procházel strážník, který zaslechl několik ran.  Lidé v panice vybíhali ze zadýmeného prostoru ven. „Vzhledem k velkému počtu osob a špatné vizuální a chaotické situaci na místě, si strážník přivolal hlídku městské a hlídku státní policie," uvedla policejní mluvčí Lucie Drábková.



Šestatřicetiletého muže, který pyrotechniku odpálil, poté zadrželi policisté. Na první pohled bylo jasné, že je pod vlivem alkoholu. To potvrdila i dechová zkouška s výsledkem 1,7 promile. Muž měl navíc pozitivní i test na drogy.

Výsledkem mužova jednání bylo několik lehkých popáleninových zranění hostů restaurace. Škoda na restauračním zařízení zatím  vyčíslena nebyla, škoda na zničeném oblečení zákazníků dosahuje částky třicet tisíc korun.

Policisté stále hledají případné svědky události. „Pokud jste byli tomuto incidentu přítomni a můžete poskytnout důležité svědectví, či jste utrpěli zranění nebo psychickou újmu, obraťte se v této věci na linku 158 nebo na místně příslušné oddělení policie Bartolomějská v Praze 1," vyzvala Drábková.

Muž nyní čelí obvinění z výtržnictví a hrozí mu až dva roky vězení. „Policie prověřuje skutek pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví v souběhu se spácháním trestného činu poškození cizí věci. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta," uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky husova, restaurace, ohňostroj, pyrotechnika, policisté, strážníci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Opilý a sjetý muž odpálil v Praze ohňostroj uvnitř restaurace plné lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.