Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Po chodníku a pod vlivem alkoholu. Strážníci zastavili nebezpečné jezdce na koloběžkách

Pražští strážníci zastavili dva řidiče sdílených koloběžek, kteří se na nich po Praze pohybovali s alkoholem v těle. Jeden jel navíc příliš rychle, druhý byl pod zákonem. Mohou dostat pokutu až dvacet tisíc korun.

Prvního mladíka odchytli, když na koloběžce profrčel na Karlově náměstí přímo kolem hlídky. Jeho rychlost byla podle strážníků vysoká, že měl co dělat, aby stroj vůbec zastavil. Tvrdil jim, že nic špatného neudělal.

„Přepravní instrukce provozovatele aplikace nečetl, protože jim nerozumí a navíc je přece nečte nikdo. Z dechu mladého muže strážníci ucítili alkohol. Jeho požití vzápětí potvrdila i dechová zkouška s výsledkem 1,6 promile,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Dalšího dopadli jen o pár minut později. Po chodníku jel tentokrát sedmnáctiletý chlapec. Byl z něj cítit alkohol a proto provedli dechovou zkoušku s výsledkem 1,48 promile. „Na to, kdo mu alkohol poskytl, si ale nemohl vzpomenout. Mladíka si následně převzala jeho matka,“ popsala Seifertová.

Strážníci v hlavním městě za devět měsíců letošního roku zaznamenali skoro 5 600 přestupků cyklistů, mezi které počítají právě i jezdce na koloběžkách. Nejčastěji řešili jízdu po chodníku, nerespektování dopravního značení, jízdu po přechodu pro chodce a jízdu v protisměru.

„Za jízdu na kole či koloběžce pod vlivem alkoholu nebo drog hrozí řidiči ve správním řízení pokuta v rozmezí od 2,5 tisíce do 20 tisíc korun. Tato pokuta se zvyšuje na 25 tisíc až 50 tisíc korun, řídí-li řidič vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil požitím alkoholického nápoje nebo užitím jiné návykové látky,“ informovala Seifertová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky sdílené koloběžky, alkohol, městská policie, chodník, rychlost, Praha, Facebook, Karlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po chodníku a pod vlivem alkoholu. Strážníci zastavili nebezpečné jezdce na koloběžkách  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.