Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes se otevírají kadeřnictví. V Praze a v dalších krajích také památky a muzea

Dnes se po delší době otevřou kadeřnictví a další provozovny, které jsou spojeny s péčí o tělo a o zvířata. V Praze a v dalších šesti krajích se dnes také vracejí do lavic žáci druhého stupně základních škol. Otevírají se zde také postupně památky, muzea a galerie.

Test lidé mohou podstoupit i v kadeřnictví

Za přísných opatření dnes mohou začít fungovat kadeřnictví, manikúry, pedikúry nebo kosmetické a masážní salony. Zákazníci se budou muset prokázat několika typy negativních testů na covid-19, nebo podstoupit test přímo v provozovně.

Do lavic se dnes v Praze, Královéhradeckém, Plzeňském, Karlovarském, Středočeském, Libereckém a Pardubickém kraji vrátili také žáci druhého stupně ZŠ. Učit se budou zatím rotačně, to znamená, že týden budou ve škole a týden doma.

Do pražských školek dnes spolu s mateřinkami ve středních Čechách, Libereckém a Pardubickém kraji mohou nastoupit opět všechny děti. Již minulý týden se školky naplno otevřely v Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji.

V Praze do muzea i památek. Zatím bez skupinových prohlídek

V Praze a v dalších šesti krajích se dnes po delší době otevřela také muzea, galerie nebo památky. Lidé je budou moct navštívit za dodržování přísných hygienických pravidel. Povoleny ještě nebudou skupinové prohlídky.

Ode dneška je opět otevřená například Staroměstská radnice nebo areál Pražského hradu, a to včetně Katedrály sv. Víta či Zlaté uličky. Otevřeno má také Židovské muzeum Praha, kde si návštěvníci zatím budou moct prohlédnout Starý židovský hřbitov a Španělská synagogu.

Národní muzeum pak otevře své brány návštěvníkům v úterý 4. května. Lidé budou moct zhlédnout výstavy v Historické i v Nové budově. Přístupná bude také výstava Sluneční králové. Jak muzeum uvedlo na svých stránkách, bude kapacita jednotlivých výstav omezena a vstup na výstavu Sluneční králové bude možný pouze na základě předem zakoupené on-line vstupenky na konkrétní den a čas. Na další výstavy bude možné zakoupit vstupenky jak on-line, tak i na pokladně v den návštěvy.

Od středy 5. května bude možné navštívit také Národní technické muzeum.

Zahrádky za 14 dní, vnitřní prostory restaurací zatím v nedohlednu

Co se týče všech obchodů a služeb v Česku, tak ty budou moci otevřít 10. května, a to bez ohledu na vývoj epidemie. V tento den se mají také otevřít zbývající mateřinky a rotační výuka starších žáků by měla začít i ve zbytku země.

O týden později, tedy 17. května, by mohly otevřít zahrádky restaurací, to však zatím není jisté. O čem vláda ještě nerozhodla, je otevření vnitřních prostor restaurací.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, školy, služby, kultura, vláda, rozvolnění, muzeum, Praha, výstava, restaurace, Královéhradecký kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Středočeský kraj, Liberecký kraj, 5. dynastie, Pardubický kraj, Národní muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se otevírají kadeřnictví. V Praze a v dalších krajích také památky a muzea  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.