Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Praze za pondělí přibylo 322 nových případů koronaviru. Je to méně než před týdnem

V Praze za pondělí přibylo 322 potvrzených případů koronaviru. Je to sice více než oba víkendové dny, ale v ty se zpravidla méně testuje. Zároveň je to pokles zhruba o padesát případů proti předchozímu pondělí. Rizikové skóre protiepidemického systému PES zůstalo v metropoli na 45 bodech, nadále tak je ve třetím z pěti stupňů, podle kterých se řídí opatření proti nákaze.

V Praze je nyní necelých osm tisíc nakažených

Laboratoře v Praze od března odhalily v Praze 58 376 nakažených. Téměř 50 tisíc z nich se z nemoci vyléčilo. V metropoli dosud s koronavirem zemřelo 703 lidí. V Praze je aktuálně necelým osm tisíc nakažených, většina má mírný průběh nákazy.

Od konce října v hlavním městě přibylo úmrtí s covidem-19, a to o více než o polovinu. Minulý týden zemřelo 83 lidí. Denní nárůsty zemřelých nyní klesají, na začátku listopadu zemřelo za den i více než 20 lidí.

Nemocnice začínají obnovovat plánované zákroky

V Praze začínají obnovovat plánované operace nemocnice, které musely kvůli péči o pacienty s koronavirem tyto zákroky pozastavit. Ministerstvo zdravotnictví v říjnu nařídilo nemocnicím omezit péči, kterou lze odložit. Záměrem bylo uvolnit lůžka pro pacienty s covidem-19.

Nemocnice mohou obnovovat odkladnou péči a dělat plánované operace, rozhodla dnes vláda

Vláda zrušila nařízení, kterým kvůli epidemii nového koronaviru zakázala nemocnicím poskytovat odkladnou péči. Nemocnice už mohou dělat plánované operace, musí mít ale zachovány zálohy pro pacienty s onemocněním covid-19. Po dnešním jednání vlády...

Podle skóre PES je na tom Praha lépe než Česko jako celek. K dnešku kleslo v celé zemi skóre na 57 bodů, což je také třetí stupeň. Systém PES hodnotí vývoj epidemie v Česku podle čtyř kritérií, každému přiřazuje bodovou hodnotu a jejich součtem je výsledné rizikové skóre, roli hraje i klesající nebo rostoucí trend. Podle jeho výše je země zařazena do jednoho z pěti stupňů, na který jsou navázána i opatření.

Blatného PES představen. Jak vypadá nový protiepidemický systém?

Celá země je v systému hodnocení epidemie covidu-19 podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) v pásmu číslo čtyři. Denní hodnota ve čtvrtek je 70. Pokud bude trvat týden, ministerstvo navrhne vládě zmírnění opatření. Řekl to na dnešní...

Pokles nakažených v Česku

V Česku přibylo za pondělí 4377 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je zhruba o tisíc méně než před týdnem. Oproti neděli je nově nakažených asi o 2900 více. Nakažených je aktuálně přes 83 tisíc lidí, většina má mírný průběh. Hospitalizovaných bylo v neděli 5296 pacientů, o 125 méně než v sobotu. Počet úmrtí s covidem-19 stoupl na 7360.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, COVID-19, nakažení, Česko, Praha, infekční onemocnění, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze za pondělí přibylo 322 nových případů koronaviru. Je to méně než před týdnem  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.