Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

V pondělí v Praze přibylo 457 případů koronaviru, což je nejméně za posledních šest dnů

V Praze přibylo v pondělí 457 potvrzených případů onemocnění covid-19, je to nejméně za šest dní. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví. Od začátku epidemie potvrdily laboratoře v metropoli 18 789 pozitivních testů, přes 10 100 lidí se z nemoci už vyléčilo a 173 pacientů s onemocněním covid-19 v Praze zemřelo. S nemocí se tak nyní potýká 8505 lidí.

Prahu v počtu nakažených předběhly jiné regiony

Praha je epidemiologicky nejvíce zasaženým regionem v zemi. Nárůst v posledních týdnech zrychlil. Zatím nejvíce případů za jeden den - 674 - odhalily laboratoře ve čtvrtek v minulém týdnu. V pátek nárůst klesl na 529, v sobotu na 479 a v neděli pak překonal pětistovku.

Největší nárůst případů je nyní na Uherskohradišťsku s více než 380 případy a na Náchodsku s nárůstem o víc než 280 nakažených na 100 tisíc obyvatel za uplynulý týden.

V minulých týdnech byla Praha jedním z regionů s nejvýraznějším nárůstem počtu nakažených v přepočtu na 100 tisíc obyvatel za poslední týden. V posledních dnech ji ale značně předstihly jiné regiony. Podle webu ministerstva zdravotnictví bylo v Praze za posledních sedm dní zaznamenáno zhruba 239 nových případů covidu-19 na každých 100 tisíc obyvatel.

Data za Prahu dosud zveřejňovala pražská hygienická stanice vždy vpodvečer k 18:00, nárůst byl počítán za uplynulých 24 hodin. Ode dneška jsou kvůli sjednocení vykazování údajů publikovány na webu ministerstva zdravotnictví a počítány jsou za celý jeden kalendářní den. Údaje se proto od předchozích dat liší, hygienická stanice také nezahrnovala případy, které zjistí jiné laboratoře a hygienici je zatím neověřili.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Praha, COVID-19, nakažení, nemoc, laboratoř, Krajská hygienická stanice, okres Uherské Hradiště, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí v Praze přibylo 457 případů koronaviru, což je nejméně za posledních šest dnů  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.