Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Nouzový stav ještě neplatí ani den. Prymula už hrozí přitvrzením

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) dnes na tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že pokud 30 až 40 procent obyvatel nebude respektovat současná opatření proti šíření koronaviru, vláda asi za deset dnů bude zřejmě muset přitvrdit. Zatím podle něj není důvod uzavírat společnost, jak je tomu v Izraeli nebo v Madridu.

Během zítřka bude plán dalšího postupu probírat vládní rada pro zdravotní rizika. V pátek chce Prymula představit souhrn opatření pro jednotlivé scénáře postupu šíření epidemie.

PŘEHLED: Zákaz zpěvu je tu. Přečtěte si, co se změní v nouzovém stavu

V České republice začne od pondělí kvůli vývoji koronavirové epidemie znovu platit nouzový stav. Doprovodí jej opatření avizovaná na dva týdny, například uzavření středních škol v rizikových oblastech nebo zákaz hromadných akcí ve vnitřních...

Prymula řekl, že další opatření by ministerstvo zdravotnictví mohlo vyhlásit zhruba za deset dní a dodal, že vláda rozhodla o uvolnění 152 milionů korun na nákup vakcíny proti koronaviru. „Koupíme 3,5 milionu dávek, které vystačí pro 1,5 milionu lidí,“ pověděl Prymula. Do konce roku by do České republiky mělo dorazit jen deset procent dávek.

Látku na očkování vyvíjí několik farmaceutických společností v různých zemích. Evropská komise jedná s těmi společnostmi, které jsou ve výzkumu nejdál a dodržují standardy, které požadují Evropská unie a USA.

Foto vlada.cz

Štítky Prymula, vláda, koronavirus, přitvrzení, Praha, Roman Prymula, ANO 2011, Izrael, Madrid, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Evropská unie, Evropská komise, Česko, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Kobza

Čaroděj Dobroděj ty nejsi malý kokot, viď? ????

Pondělí, 5. října 2020, 14:41Odpovědět

Veronika Valová

Irena Schmiedová zeptejte se alergiků i astmatiků jak se jim roušky nosí. Já jsem alergik i astmatik a je to děs.uprimne,raději ten vir chytnu než nosit roušky pořád.dejte si kolíček na nos,přes něj roušku a uvidíme jak se vám dýchá.mam ve 40 letech menší kapacitu plic,jsem štíhlá a přes to mám problém.

Pondělí, 5. října 2020, 14:38Odpovědět

Jarda Havlicek

Co kdybyste se misto trefovani do Prymuly zabyvali tim, jestli vas dokazi v nemocnici prijmout kdyz koronavirus nekde chytnete ? A nemusi to byt koronavirus, ale treba infarkt. Nebo se zeptejte nektere ze sestricek z infekcniho nebo JIP jak to vypada na realnem oddeleni? Pokud ja vim, tak uz zacinaji padat na hubu. Vuci nim byste trochu ohleduplnosti mit mohli.Takze jak je videt, tak kvuli takovym, kteri pridavaji vetsinu hloupych prispevku, je potreba pritvrdit. Tedy spravne receno - ochranit seniory a zdravotnicky personal. (dokud nebude vakcina)

Pondělí, 5. října 2020, 14:31Odpovědět

Sasanka Hajní

1. den nouzového stavu jaro: prázdné tramvaje, prázdné vlaky, prázdné ulice. 1. den nouzového stavu podzim: všude plno lidí, normální život. Jsem na Čechy, Moravany a Slezany pyšná, že už je neovládá strach. Opatření určitě většina z nás dodržuje, ale není třeba si kromě toho, co nám naordinuje Prymula (přičemž např. zavření středních škol je ptákovina), naordinovat ještě "autocenzuru" v podobě sezení doma a třesení se, kdy mě korona skolí.

Pondělí, 5. října 2020, 14:30Odpovědět

Jiri Sedlak

ty pudeš šmejde

Pondělí, 5. října 2020, 14:17Odpovědět

Dáša Sitová

Vživote bych si nejakou vakcinu ptoti covidu aplikovat nenechala....kolikrat se vyvíjí roky a teď ji maji nějak moc rychle....

Pondělí, 5. října 2020, 14:07Odpovědět

Milan Kochaník

Již by mohl ten Herr Feldwebel řečený Provosenka Jarní dát pokoj. Zatím je skore takové, že od začátku roku je v českých zemích méně zemřelých na cokoliv včetně vražd, než loni a předloni ba i v jiných letech. Čím je zapříčiněna skutečnost, že je letos celkově méně zemřelých, těžko říci, může to být dokonce i vlivem covidu, jelikož možná, jak jsou lidé vystrašení, tak se, aniž si to uvědomují, vystavují méně nebezpečným situacím. Prostě, Jehovisté dovodili, že k nehodám na zdraví dochází vlivem okolnosti, že se lidé nacházejí na nepravém místě v nepravou chvíli a zřejmě, jelikož jsou vystrašení covidem, přesněji řečeno tímto Feld Marschallem, tak se jako vedlejší efekt vystrašení méně vyskytují na "nepravých" místech, neboli je méně těch, co zemřeli všelijak, což narušuje Feldwebelovu statistiku.

Pondělí, 5. října 2020, 14:00Odpovědět

Eva Wendlerova

I když budeme odrzovat 100% obyvatel, tak Přijmula potřebuje rozkazovat, co delal celí zivot a chce poroučet celé zemi, ale nevojáci se na něho vykašlou.

Pondělí, 5. října 2020, 13:40Odpovědět

Eva Wendlerova

3.5 milionů dávek, vystačí pro 1,5 milionů lidí? Kam se podělí dva miliony dávek?

Pondělí, 5. října 2020, 13:30Odpovědět

Petr Vučka

to by nevymyslel ani skutečný zelený mozek. On je něco víc

Pondělí, 5. října 2020, 13:19Odpovědět

Em Ka

Soudruh plukovník Prymula se soudruhem fízlem Burešem a soudruhem dementem hradním Emanem se tak dlouho hledali , až začali vládnout rukou nerozlučnou .

Pondělí, 5. října 2020, 13:02Odpovědět

Karl Hackel

chřipka tu prostě byla je a bude

Pondělí, 5. října 2020, 12:58Odpovědět

Rendy Rendy

Sám má máslo na hlavě, z nemocnice v Hradci Králové musel rychle odejít. Nevím co si myslí, když se dostane blb k moci, tak se chce předvádět. Tak to tu je, gauneři jsou u vesla a jenom ničí život slušným lidem.

Pondělí, 5. října 2020, 12:53Odpovědět

Květoslav Polách

Kdo byl na vojně, tak ví že ze zelené hlavy nic rozumného nevyleze. A tento ,,kuní ksicht,, asi zkouší co vydržíme. Možná kdyby dopadl jako,,major Borovička,, ( Roman Skamene) ve filmu Tankový prapor,vůbec nikomu by nechyběl.

Pondělí, 5. října 2020, 12:40Odpovědět

Anna Radová

Paní Schmiedová, když Vám tak vadí ti, co v létě vyjeli k moři posílit si imunitu - proč to taky nevytknete Babišovým (Chorvatsko, Kréta), dr. Maďarovi a Prymulovi - všichni u moře byli...a jak vidíte, Covid si nepřivezli, takže tím to asi nebude. Kvůli Vám ani já na pr..li sedět nebudu, chcete-li a bojíte se, seďte si na pr..li třeba do konce života, ale dejte si pozor na proseděliny, ty taky hodně bolí.

Pondělí, 5. října 2020, 12:38Odpovědět

Irena Schmiedová

Lidi co je na tom nosit roušku pořádně,však se to dá vydržet né. No pokud chtěli turisté otevřít hranice na dovolenou aby si mohli válet u moře,tak tady to teď máme všichni !! Dobře nám tak mohli sedět doma na prdeli.

Pondělí, 5. října 2020, 12:19Odpovědět

Ladislava Tesařová

Za pár dní už to bude zase tady.......do práce a zpátky domů, maximálně nakoupit potraviny. S nikým se nestýkat, nikoho nenavštěvovat, doma učit děti a vařit na další den, bo hospody zavřou taky. Moc se na to těším. ☻

Pondělí, 5. října 2020, 12:13Odpovědět

Tereza Hodačová

To se nenajde někdo,kdo by ho odstřelil?

Pondělí, 5. října 2020, 12:12Odpovědět

Vaclav Mazanek

Začínám mít z toho člověka strach pořád vyhrožuje a je nějakej divnej -profesor plukovník ale hlavně podnikatel se zdravotnickým matriálem co má rád čínskou léčbu a hlavně prachy !!!!

Pondělí, 5. října 2020, 11:59Odpovědět

Václav Kočka

Co si ten pitomej lampasák myslí, že tady všem vyhrožuje? Takhle si koleduje, že ho někdo brzo srovná.

Pondělí, 5. října 2020, 11:51Odpovědět

Nouzový stav ještě neplatí ani den. Prymula už hrozí přitvrzením  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.