Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Čtyři pražští strážníci mají covid-19. Přes třicet je jich v karanténě

Pražští strážníci evidují v souvislosti s výkonem služby čtyři zaměstnance pozitivně testované na nemoc covid-19. Všichni byli nakaženi v období od 21. září. Dalších 32 jich je v karanténě, na takzvaných překážkách nebo na home office. Dnes to řekla mluvčí městské policie (MPP) Irena Seifertová. Městkou policii zřizuje hlavní město a má přes 2000 zaměstnanců. Praha je koronavirem nejpostiženějším regionem.

Do 21. září neevidovala městská policie žádného nakaženého. Důvodem jsou podle mluvčí mimo jiné vnitřní opatření, která jsou přísnější, než nařizuje ministerstvo zdravotnictví. „Věříme, že i díky nim se nám daří situaci zatím udržet pod kontrolou a nemá doposud vliv ani na naši službu," uvedla Irena Seifertová.

Všichni zaměstnanci jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Strážníci mají respirátory FFP 2 a FFP 3, ochranné brýle, rukavice a osobní dezinfekce. „Ostatní pak mají k dispozici roušky. Všechna pracoviště jsou také vybavena dezinfekcemi a některá dovybavujeme ochrannými plexiskly. Zajištěny máme také dezinfekce služebních vozidel, služeben a uniforem," uvedla Seifertová.

MPP pozastavila až do odvolání všechny akce a činnosti, které nesouvisejí s výkonem služby. Výjimku tvoří ty stanovené zákonem, tedy například povinné střelby či zdravotní prohlídky.

Pandemie nového koronaviru pozitivně ovlivnila nábory nových strážníků. V posledních několika týdnech zaznamenala MPP zvýšený zájem o práci. „Velký zájem nás těší, přesto je pro nás prioritní naše výběrové řízení, které se skládá z fyzických testů, psychotestů a zdravotní prohlídky," řekla mluvčí. Největším úskalím pro zájemce jsou psychotesty, které nezvládne až 80 procent uchazečů. MPP se dlouhodobě potýká s nedostatkem strážníků, kterých chybí několik stovek.

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky koronavirus, policie, správa, strážníci, Praha, COVID-19, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři pražští strážníci mají covid-19. Přes třicet je jich v karanténě  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.