Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Prahy do Rakouska jen s negativním testem na covid-19? Zřejmě od příštího týdne

Rakousko zřejmě od příštího týdne zařadí Prahu mezi rizikové oblasti kvůli šíření koronaviru, uvedl dnes na twitteru ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Při příjezdu do této sousední země z hlavního města byl tak byl nutný negativní test na covid-19. O podobě omezení jedná Petříček podle svých slov se šéfem rakouské diplomacie Alexanderem Schallenbergem. Chce domluvit výjimku pro už zaplacené zájezdy.

„Rakousko by mělo od příštího týdne zařadit Prahu mezi rizikové oblasti. Při příjezdu by tak byl třeba negativní test. O konečné podobě omezení jednám s ministrem Schallenbergem. Rád bych prosadil, aby se opatření nedotklo již zaplacených zájezdů," informoval Tomáš Petříček.

Ministr v Radiožurnálu dodal, že opatření bude platné od pondělí. Omezení se bude týkat těch, kteří v Praze dlouhodobě žijí nebo ji v poslední době navštívili. „Bude to znamenat, že lidé, kteří dlouhodobě žijí nebo navštívili Prahu, tak se do Rakouska budou moci vypravit nebo vrátit pouze s testem," řekl Petříček.

Na seznam rizikových zemí zařadila ČR Itálie, kam bude možné cestovat jen s negativním testem na koronavirus, který je starý maximálně 72 hodin. Českou republiku zařadilo na seznam rizikových zemí také Rumunsko. S platností od středy 7. října...

Země sousedící s Českem přistupují k cestovním omezením kvůli koronaviru rozdílně. Cestování z Česka na Slovensko se zkomplikovalo minulý pátek, Německo ve středu na seznam epidemicky nebezpečných zemí zařadilo prakticky celou republiku s výjimkou Ústeckého a Moravskoslezského kraje. Polsko cesty z Česka zatím neomezilo. „V případě Polska žádné informace zatím nemáme. Polsko zatím nenaznačilo, že by zvažovalo nějakou změnu, co se týče cestování," uvedl dnes v Radiožurnálu Petříček.

Českou republiku nebo její část mezi rizikové oblasti zařadily kvůli zhoršené epidemické situaci v posledních dnech i další státy, například Nizozemsko, od pondělí bude negativní test vyžadovat při příletu z Česka také Řecko.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Praha, Rakousko, koronavirus, turistika, COVID-19, Tomáš Petříček, Česko, ČSSD, Twitter, Polsko, Český rozhlas 1 Radiožurnál, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Prahy do Rakouska jen s negativním testem na covid-19? Zřejmě od příštího týdne  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.