Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha chce mít zastoupení v Ústředním krizovém štábu. Situace je podle slov primátora vážná

Včera večer jednala bezpečnostní rada Prahy o aktuální situaci ohledně koronaviru. Vedení hlavního města podle slov primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) chce mít zástupce v Ústředním krizovém štábu, jelikož situace Praze je vážná a lidí s koronavirem přibývá. Hlavní město má denně 30 pozitivních případů na 100 tisíc obyvatel, což je více, než bylo na jaře v Itálii nebo v USA.

Situace v Praze je vážná

Dnes chce vláda obnovit Úsřední krizový štáb, v jehož čele má být ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Od minulého týdne se koronavirová situace výrazně zhoršuje a od pátku je Praha dokonce na mapě regionů podle rizika nákazy covidem-19 na červeném, tedy nejhorším, stupni. Rovněž přibývá lidí z rizikových skupin a lidí v nemocnicních.

Praha by měla mít zástupce v krizovém štábu. Oslovím vicepremiéra (Jana Hamáčka), abych já, nebo můj náměstek Petr Hlubuček jsme byli přizváni do tohoto týmu,“ řekl Zdeněk Hřib, podle kterého je stav v Praze vážný.

Informační kampaň bude zaměřena na tři skupiny: na seniory, na lidi s příznanky a na mladé lidi, které bude chtít oslovit třeba díky známým youtuberům.

Roušky, ruce, rozestupy

Vedení rovněž apelovalo, aby lidé nosili roušky, myli si ruce a dodržovaly rozestupy. Primátor Hřib rovněž vyzval, aby si lidé nainstalovali do svých mobilních telefonů novou verzi aplikace eRouška, díky které by se mohlo snížit působení viru pomocí moderní technologie. Město také spustí informační kampaň, která bude apelovat na obyvatele, aby pravidla, která omezují šíření nemoci, dodžovali.

Odbor školství pak rozešle všem školám pokyny, jak se chovat. Podle Hřiba však nejde o opatření, které by mělo někoho výrazně omezovat. Co se týče lůžkové kapacity v nemocnicích, tak je podle primátora dostatečná, ale už v polovině října by mohla být naplněna. „Zároveň je důležité, aby byl v nemocnicích dostatečný počet zdravotníků,“ doplnil Hřib.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky koronavirus, Zdeněk Hřib, Ústřední krizový štáb, Praha, primátor, COVID-19, Česká pirátská strana, USA, Itálie, Jan Hamáček, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha chce mít zastoupení v Ústředním krizovém štábu. Situace je podle slov primátora vážná  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.