Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nárůst případů covidu-19 v Praze zpomalil. Od začátku epidemie má dohromady 6603 případů nákazy

Nárůst případů nemoci covid-19 v Praze po předchozích rekordních číslech zpomalil. Ke včerejším 18.00 přibylo za 24 hodin 179 nakažených, zatímco v úterý i středu přesahovaly přírůstky dvě stovky případů. Úterní nárůst o 221 případů byl nejvyšší v Praze od březnového začátku epidemie covidu-19 v Česku. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice.

V úterý rekordních 221 případů

Už osm dní v řadě neklesly denní nárůsty nakažených v Praze pod stovku případů a opakovaně překonávaly rekordy. Minulý týden v úterý hygienici zaznamenali rekordní přírůstek 142 případů, který byl ale překonán už ve čtvrtek 3. září, kdy bylo 168 nových případů. I tento rekord však jen o několik dní později padl, když bylo tento týden v úterý 8. září potvrzeno 221 nově nakažených.

Celkem bylo v Praze zaznamenáno od začátku epidemie 6603 případů covidu-19. Asi dvě třetiny nakažených se už vyléčily a 114 lidí s covidem-19 zemřelo.

S trasováním mají pomáhat policisté

Praha je podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví jedním z regionů s nejvýraznějším nárůstem počtu nakažených. Za posledních sedm dní přibylo v Praze v přepočtu na každých 100 tisíc obyvatel 109 případů. Podobný nárůst byl v uplynulém týdnu i v okrese Kladno a na Pelhřimovsku přibylo 118 případů.

Nejvyšší nárůst byl v okrese Plzeň-jih, kde se za posledních sedm dní objevilo 137 případů covidu-19 na 100 tisíc obyvatel.

Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová v pátek uvedla, že Praha přestává zvládat dohledávat kontakty nakažených. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) sdělil, že od příštího týdne by mohli pravděpodobně začít pomáhat hygienikům v Česku s trasováním kontaktů nakažených policisté. Zapojit by se v první fázi měla zhruba stovka příslušníků policie.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Praha, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Česko, pandemie covidu-19, Jan Hamáček, Zdeňka Jágrová, ČSSD, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nárůst případů covidu-19 v Praze zpomalil. Od začátku epidemie má dohromady 6603 případů nákazy  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.