Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nákaza koronavirem v České spořitelně může mít původ v klubu Techtle Mechtle

Redakce Pražské Drbny během pondělí informovala o tom, že kvůli koronaviru musely být uzavřeny provozovny České spořitelny na Václavském a Karlově náměstí. Podle vyjádření mluvčího společnosti Filipa Hrubého se nákaza potvrdila u dvou zaměstnanců. Podle informací redakce se mohl jeden z nich nakazit od člověka, který se setkal s účastníkem mediálně propírané akce v klubu Techtle Mechtle.

V karanténě skončilo sedmnáct zaměstnanců banky, kteří se s dvěma nakaženými kolegy potkali. „Česká spořitelna je v intenzivním kontaktu s pražskou hygienickou stanicí. Na základě kamerových záznamů a dalších informací z obou poboček probíhá trasování několika desítek našich klientu, kteří mohli přijít do styku s oběma nakažený zaměstnanci,“ řekl v pondělí mluvčí spořitelny Filip Hrubý.

Podle zdroje, který si nepřál být jmenován, se jeden z nakažených zaměstnanců měl setkat s člověkem, který se nakazil od jednoho z účastníků párty v pražském klubu Techtle Mechtle. V souvislosti s červencovou akcí v klubu hygienici evidují v hlavním městě 181 nakažených a víc než 50 v jiných krajích.

„Jeden z nakažených to měl chytnout od kamaráda, který se setkal s nakaženým fotbalistou. Hráč se účastnil akce v Techtle Mechtle. Zároveň měl chodit pomáhat do pobočky na Karlově náměstí, proto obě pobočky,“ sdělil redakci zdroj, který si nepřál být jmenován.

O potvrzení informace redakce požádala také banku, která do vydání textu neodpověděla.

Ohodnoť článek

Foto Google Maps

Štítky ČR, banky, koronavirus, Česká spořitelna, techtle mechtle, Karlovo náměstí, Drbna.cz, Krajská hygienická stanice, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákaza koronavirem v České spořitelně může mít původ v klubu Techtle Mechtle  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.