Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 8 zrušila kvůli koronaviru své dnešní jednání zastupitelů

Vedení radnice Prahy 8 zrušilo jednání zastupitelů městské části svolané na dnešní odpoledne. Důvodem je, že několik zastupitelů přišlo do kontaktu s náměstkem primátora Petrem Hlubučkem (STAN), u kterého byla prokázána nákaza nemocí covid-19. Zasedání se bude konat 1. července. Novinářům to dnes sdělil mluvčí městské části Martin Šalek. Hlubuček podstoupil v úterý test na koronavirus, který byl pozitivní. Magistrát nyní zvažuje další kroky.

"Z důvodu blízkého kontaktu dosud neurčeného počtu členů zastupitelstva městské části Praha 8 se členy rady hlavního města, kteří jsou zasaženi či mohou být potenciálně zasaženi onemocněním covid-19 způsobeného koronavirem a vstoupili do povinné čtrnáctidenní karantény, se odkládá 10. zasedání zastupitelstva městské části," sdělil Šalek.

Hlubuček uvedl, že v pondělí se během dne přestal cítit dobře. Večer si naměřil 37,8 stupně Celsia. Pak vyhledal lékaře a test potvrdil nákazu.

S Hlubučkem v pondělí přišlo do kontaktu na jednání městské rady až 40 lidí včetně opozičních zastupitelů a úředníků. Vedení města tak nyní čeká na rozhodnutí hygieniků o dalším postupu. Zároveň rozhodne, zda se bude ve čtvrtek konat jednání pražských zastupitelů, nebo zda bude kvůli karanténě odloženo.

V uplynulých měsících bylo na pražském magistrátu nakaženo několik úředníků. Od poloviny března byl načas kvůli koronaviru uzavřen odbor evidence majetku. Nákaza se na odboru prokázala u dvou zaměstnanců a asi padesát lidí bylo v karanténě. Kromě odboru evidence majetku se nákaza objevila také na odboru územního rozvoje.

Praha je koronavirem nejvíce zasaženou oblastí v Česku. Laboratoře tu dosud odhalily 2344 nakažených, z toho zhruba se 1500 vyléčilo. V celé zemi bylo od začátku epidemie zaznamenáno 10 112 případů.

Autoři | Foto praha8.cz

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, zastupitelstvo, COVID-19, městská část, infekční onemocnění, Martin Šalek, Starostové a nezávislí, Pražský magistrát, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 8 zrušila kvůli koronaviru své dnešní jednání zastupitelů  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.