Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Pražský strážník, který poslal fackou k zemi mladou ženu, byl propuštěn

Strážník pražské městské policie, který ve čtvrtek u rybníka Hliník při kontrole fackou poslal k zemi devatenáctiletou ženu, byl propuštěn. Městská policie to označila za selhání jednotlivce a omlouvá se veřejnosti. Další čtyři strážníci, kteří byli incidentu přítomni, budou převedeni na jinou pracovní pozici mimo dané obvodní ředitelství.

VIDEO: Facka od měšťáka. Video, ve kterém pražský strážník napadl ženu, se šíří internetem

Nepříjemný incident se odehrál ve čtvrtek u rybníka v Řepích. Strážníci Městské policie hlavního města Prahy přijeli na základě ohlášení zkontrolovat čtyři mladé lidí, kteří seděli v rouškách u rybníka. Jeden ze strážníků během kontroly poslal...

Pražská městská policie slíbila, že v nejkratším možném čase nechá prověřit událost, která se stala ve čtvrtek 2. dubna u rybníku Hliník na rozhraní městských částí Řepy a Zličín.

„Dnes bylo rozhodnuto o ukončení pracovního poměru s dotyčným strážníkem. Současně bude celá věc postoupena orgánům činným v trestním řízení. Další čtyři strážníci, kteří byli incidentu přítomni, budou převedeni na jinou pracovní pozici mimo dané obvodní ředitelství, aby nebyli v přímém kontaktu s veřejností do doby, než bude celá věc řádně došetřena a než bude zjištěna míra jejich případné spoluzodpovědnosti," vysvětluje mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Podle městské policie není úplně zřejmé, co incidentu předcházelo a co po něm následovalo, je evidentní, že strážník selhal, vyhrocenou konfliktní situaci profesně nezvládl a jednal v rozporu se zákonem. „Jeho jednání je pro nás naprosto neakceptovatelné a veřejnosti se za něj ještě jednou omlouváme,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Tereza Smažinková

Štítky facka, městská policie, strážník, napadení, obecní policie, Zličín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražský strážník, který poslal fackou k zemi mladou ženu, byl propuštěn  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.