Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Facka od měšťáka. Video, ve kterém pražský strážník napadl ženu, se šíří internetem

Nepříjemný incident se odehrál ve čtvrtek u rybníka v Řepích. Strážníci Městské policie hlavního města Prahy přijeli na základě ohlášení zkontrolovat čtyři mladé lidí, kteří seděli v rouškách u rybníka. Jeden ze strážníků během kontroly poslal fackou k zemi devatenáctiletou ženu. Městská policie to označila za selhání jednotlivce a ženě se omlouvá.

Když jsem se kamaráda zastala, dostala jsem facku

Napadená Tereza Smažinková na svém facebooku celou situaci popisuje. „Seděli jsme s kamarády ve čtyřech u rybníka v Řepích (v rouškách a v místě, kde nebyli žádní jiní lidé), když na nás někdo zavolal hlídku. Přijeli ze dvou stran, dohromady jich přišlo pět nebo šest. Začali se chovat agresivně a vyhrožovali nám pokutou, na což samozřejmě měli právo, uvědomujeme si, že jsme porušovali vyhlášku a tedy toto jejich chování absolutně nevyvracím,“ píše devatenáctiletá žena v popisku k videu.

Když strážníka jeden z party kamarádů konfrontoval s faktem, že muži zákona jsou na místě také ve více lidech a ani nedodržují odstup, měl od strážníka dostat pěstí do obličeje, což přítomní nestihli zaznamenat na video. „Ve chvíli kdy jsem se ho (slovně) zastala, tak jsem dostala facku,“ pokračuje Smažinková, podle které tomuto napadení nepředcházela ze strany prověřovaných osob žádná agrese, slovní urážení nebo zasahování do osobního prostoru. „Po celou dobu nám taky odmítal sdělit své jméno nebo identifikační číslo, o které jsme ho opětovně žádali,“ uzavřela napadená.

Tohle už se nesmí stát

Městská policie záhy vydala prohlášení, ve kterém se omlouvá. „Tohle už se nesmí stát. Přestože zatím nevíme, co se přesně na místě odehrálo, již z prezentované části videa je zřejmé, že se náš strážník choval neprofesionálně a v rozporu se zákonem, což je pro nás zcela nepřijatelné a velmi nás to mrzí. K celé situaci se stavíme čelem, bez vytáček a rádi bychom se za selhání našeho zaměstnance omluvili. uvádí mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Video strážníci předali k prověření nezávislému kontrolnímu orgánu, kterým je Inspekce Městské policie hlavního města Prahy. „Městská policie v Praze má přes 2200 zaměstnanců a velmi bychom si přáli, aby se všichni vždy chovali, tak jak se sluší a patří. Bohužel to nejsme schopni vždy ovlivnit a v tuto chvíli to vnímáme jako selhání jednotlivce,“ uzavírá mluvčí. Městská policie zveřejní výsledky inspekce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Tereza Smažinková

Štítky facka, městská policie, strážník, napadení, obecní policie, rybník, Praha, Řepy, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Facka od měšťáka. Video, ve kterém pražský strážník napadl ženu, se šíří internetem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.