Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aromaterapie vás nabudí energií i kreativitou, nebo ukolébá ke spánku. Jak zvolit správné vůně?

PR článek

Čich je první smysl, kterým plně vnímáme své okolí. Má obrovský vliv nejen na chuť pokrmů, ale také na naši náladu. Jak navodit požadovanou atmosféru pomocí aromaterapuetických olejů?

Jak vám může aromaterapie posloužit?

Oficiální původ aromaterapie se datuje do roku 1937, její účinky však lidstvo využívá už tisíce let.

Lidé ji používají nejen k redukci stresu a úzkostí, ale také pro zlepšení nálady, povzbuzení, zvýšení produktivity a kreativity, ale také k uklidnění po náročném dni a k lehčímu usínání. Na magazínu e-shopu MKLuzkoviny.cz si můžete přečíst například podrobný článek o tom, jak právě vůně spánek ovlivňuje.

Tip: Víte, jaký je rozdíl mezi esenciálním a éterickým olejem? Vůbec žádný. Pokud se tedy rozhodujete, který koupit a který je lepší pro vaše potřeby, záleží jen na vašich sympatiích ke konkrétní značce nebo vůni.

Jak aromaterapii využívat?

Způsobů, jak aromaterapii zařadit do svého života je několik. Ideální možností do domácnosti je inhalační aplikace pomocí difuzérů nebo aromalamp. Příjemnou variantou jsou ale také vůně aplikované kožně – to znamená například při masáži. Pár kapek oleje si můžete kápnout například také do relaxační koupele. Kožní aplikace však může vyvolat alergickou reakci, proto doporučujeme používat jen vůně určené do koupele, nebo se svěřit do péče odborníkům.

Chcete s oleji experimentovat sami? Aplikujte si kapičku na kousek kůže a počkejte 24 hodin na případnou reakci. Dále pak aplikujte pouze v minimálním množství.

Po jaké vůni sáhnout?

Chcete začít objevovat kouzlo aromaterapie na vlastní čuch? Při výběru první vůně se nejprve zamyslete, jakého účinku chcete dosáhnout. Například levandulová vůně působí uklidňujícím dojmem a pomůže vám odpoutat se od každodenního stresu. Bojujete s nachlazením? Správnou volbou jsou čaje pro chřipku ale také vůně éterického oleje Eukalyptu. Máta peprná vás svou vůní příjemně osvěží a pomáhá i při bolestech hlavy. Citrusové vůně nebo vůně stromů vás povzbudí a dodají vám chuť tvořit a pracovat.

Kouzlo vůní je skutečně pro každého

Aromaterapie je jednou z metod, která prospívá opravdu každému. Důležitá je však správná koncentrace (příliš mnoho vůní může naopak působit dysharmonicky nebo vyvolat bolest hlavy) a také vlastní experimenty – ne všechny vůně sednou každému. K olejům by měli opatrně přistupovat také majitelé domácích mazlíčků, kterým mohou vůně přivést zdravotní potíže.

Ohodnoť článek

Štítky vůně, aromaterapie, spánek, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aromaterapie vás nabudí energií i kreativitou, nebo ukolébá ke spánku. Jak zvolit správné vůně?  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.