Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Pražští záchranáři hledají nové kolegy. Podívejte se na originální videospot s Markem Zelinkou

Ústředním tématem nové náborové kampaně pražské záchranky s názvem Zachraňuj v Praze pražské je ukázat rozdíly mezi představami a realitou práce u záchranné služby. Dvojici klipů natočil režisér Vít Klusák za pomoci svého týmu ze společnosti Hypermarket film. Filmaři sami nabídli, že budou pracovat bez nároku na honorář a zdarma zapůjčili také potřebnou techniku. Záchranka chce své řady rozšířit především o zdravotnické záchranáře a dispečery, kterým nabízí atraktivní zaměstnanecké benefity.

Metropole se rozrůstá a my plánujeme rozšiřovat síť výjezdových základen i posilovat zdravotnický tým, abychom i nadále dosahovali vynikajících dojezdových časů. Zároveň chceme poukázat i na realitu práce u záchranné služby, která se často rozchází s představami, které absolventi zdravotnických oborů mají,“ říká Petr Kolouch, ředitel ZZS HMP.

Zdravotníci záchranné služby zasahují u vážných případů, kdy jde o život. Podstatnou část jejich pacientů tvoří také například chronicky nemocní senioři, kteří se momentálně nemají na koho jiného obrátit. Jen v Praze tvoří lidé starší 60 let přibližně polovinu pacientů záchranné služby.

Kolouch upozorňuje rovněž na fakt, že česká populace stárne a musí se počítat s nárůstem chronicky nemocných. Poukazuje na tzv. létající krizový tým, který se pražským záchranářům osvědčil, a zjara poskytoval péči třeba v domovech seniorů. Inspiraci v péči pro pacienty podle něj nabízejí třeba skandinávské země.

Během první vlny koronavirové pandemie prokázali zaměstnanci pražské záchranky obrovskou obětavost a flexibilitu a byli velkou oporou Pražanů, jejich fungování přispívalo ke zklidnění a zvládnutí situace. Pro zkvalitňování sítě výjezdových základen budou potřeba nové síly. Pevně věřím, že se najde dostatek zájemců, kteří rozšíří řady této profesionálně fungující organizace,“ říká radní pro oblast zdravotnictví a sociální politiky Milena Johnová.

Realita je ve skutečnosti jiná než představy

Mnozí absolventi zdravotnických škol se během studia připravují na zásahy u těch nejvážnějších událostí. Každodenní realita práce u záchranné služby pak může být často jiná než jejich představy, se kterými si toto povolání zvolili.

U některých kolegyň a kolegů se časem setkáváme s určitou frustrací. Roky se učili zasahovat u událostí se život ohrožujícím stavem, což při práci rozhodně využijí, ale setkají se i s množstvím méně závažných případů. Mnohdy jsme ale jediní, kdo v danou chvíli může pacientům pomoct a ulevit jim od bolesti nebo strachu. Právě to v nové kampani zdůrazňujeme,“ říká Zdeněk Křivánek, náměstek sekce nelékařských zdravotnických pracovníků ZZS HMP.

Netradiční kapmaň režiséra Víta Klusáka

Pro nové i stávající záchranáře jepřipravena řada benefitů. Jedná se třeba o výjezdový příplatek v maximální výší 7500 korun, možnost ubytování v Praze a od podzimu také možnost umístit děti zaměstnanců do dětksé skupiny.

Velmi netradiční klipy k nové náborové kampani Zachraňuj v Praze vznikly díky režiséru Vítu Klusákovi a jeho týmu ze společnosti Hypermarket film. Záchranáři je nejdříve oslovili s prosbou o konzultaci námětu kampaně, načež filmaři nabídli, že klipy natočí a obstarají potřebnou techniku, a to vše bez nároku na honorář. Podobně tomu bylo i u společnosti, které zdarma poskytla prostory k natáčení či rekvizity, a u obětavých figurantů.

„Vyhýbám se natáčení reklam, ale tohle nešlo odmítnout. Pražští záchranáři jsou totiž nevídaně schopná parta, a ačkoliv jsme disponovali rozpočtem blížícím se nule, pomohli nám dát dohromady natáčení, které by normálně stálo majlant. A navíc to byla nepopsatelná legrace,“ říká k natáčení režisér Vít Klusák.

V roli záchranáře Marek Zelinka

Hlavní postavou kampaně je v roli roztržitého „superzáchranáře“ herec, tanečník a choreograf Marek Zelinka. Vítěz jedné z řad taneční soutěže StarDance k celému natáčení přistoupil s mimořádným entuziasmem.

Z výsledku mám radost, doufám, že se bude líbit a že pomůže nalákat nové záchranáře. Během natáčení bylo vidět, že jsou skvělá parta, že je práce opravdu baví. Jejich zapálení pro věc bylo až neuvěřitelné, v podstatě nic nebyl problém. Byla radost s nimi spolupracovat,“ říká.

Vedle zdravotnických záchranářů a operátorů pražská záchranka přivítá ve svých řadách i lékaře nebo řidiče vozidel zdravotnické záchranné služby. Podrobnosti najdou uchazeči rovněž na stránce Zachraňuj v Praze, s případnými dotazy jim ochotně poradí pracovníci personálního oddělení pražské záchranky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS HMP

Štítky záchranka, nábor, videospot, video, Marek Zelinka, zdravotnická záchranná služba, Praha, Vít Klusák, režisér, realita, Hypermarket Film, Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy, Petr Kolouch, Milena Johnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Pražští záchranáři hledají nové kolegy. Podívejte se na originální videospot s Markem Zelinkou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.