Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Petřínská rozhledna se v pátek rozzáří červeně. Připomene Světový den hemofilie

Petřínská rozhledna bude v noci na sobotu zářit červenou barvou. Praha se tímto gestem přidá k oslavám Světového dne hemofilie, který upozorňuje na onemocnění srážlivosti krve. Právě v pátek 17. dubna se významné stavby po celém světě zahalí do červené barvy a lidé si oblékají červené oblečení.

Hemofilie je dědičné onemocnění projevující se poruchou srážlivosti krve. Vyskytuje se ve většině případů jen u mužů, ženy působí často jako přenašečky, aniž onemocní.

„K barevnému nasvícení pětašedesát metrů vysoké Petřínské rozhledny přistupujeme, pokud považujeme za důležité obrátit pozornost veřejnosti k určitému tématu, významnému dni nebo události. Podle dostupných průzkumů více než polovina Čechů neví, co hemofilie je, jak se projevuje nebo jak se s tímto onemocněním žije,“ popisuje radní hlavního města Prahy Jan Chabr a dodal, že nasvětlení rozhledny považuje za symbol pochopení a soucitu s lidmi, které tímto onemocněním trpí. „I v době vrcholící pandemie existuje řada jiných skutečností, na které bychom neměli zapomínat,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MHMP

Štítky Petřín, rozhledna, hemofilie, Praha, Petřínská rozhledna, nemoc, Jan Chabr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petřínská rozhledna se v pátek rozzáří červeně. Připomene Světový den hemofilie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.