Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

O duševní zdraví Pražanů se od počátku příštího roku postará Zahrada pro duši

O duševní zdraví Pražanů se bude starat nová městská organizace Zahrada pro duši. Vznikne spojením Metropolitního zdravotnického servisu a neziskové organizace Dům tří přání. Fungovat bude od 1. ledna 2025 a bude mít na starost strategii a služby v péči o duševní zdraví Pražanů. Novinářům to řekla náměstkyně primátora Alexandra Udženija (ODS). Transformaci zmíněných organizací do nové zahájilo hlavní město letos na jaře.

Název jsme vybrali proto, že v každém z nás slovo zahrada evokuje příjemné pocity, pohodu a klid. A věříme, že právě to u nás najdou všichni klienti. V Zahradě pro duši nebude žádné duševní onemocnění ostuda nebo stigma. Lidé s bolavou duší v ní najdou zázemí, podporující prostředí a respekt," řekla Udženija.

Od ledna příštího roku budou v Zahradě pro duši centra a služby, které nyní poskytuje Dům tří přání. Spadá sem Dům Přemysla Pittra, Krizová pomoc dětem, Centrum pro rodiny Delta, Centrum pro děti Mezipatro, Centrum rodinné terapie Horizont a Centrum duševního zdraví pro děti. Podle Udženije následně budou přibývat další služby.

Prvním krokem při zřizování nové organizace bylo v úterý 10. září otevření nového krizového centra na pomoc dětem v Praze 2. Ve středu 9. října město otevře centrum perinatální duševní péče, které bude sídlit v Poliklinice Zelený pruh v Praze 4. Je to unikátní a v naší republice první komplexní zařízení tohoto druhu, které bude poskytovat péči ženám v nejkřehčím období jejich života," dodala Udženija.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zdraví, sociální, Praha, Zahrada pro duši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O duševní zdraví Pražanů se od počátku příštího roku postará Zahrada pro duši  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.