Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Česku je 572 nakažených koronavirem. Testováno bylo téměř deset tisíc lidí

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku k dnešnímu ránu stoupl na 572. Podle aktuálních údajů na webu ministerstva zdravotnictví ve středu přibylo 110 nakažených, což je dosud nejvyšší denní počet zjištěných pozitivních případů. Vyléčeni zůstávají tři lidé. Počet testů překročil 9400, ve středu laboratoře vyšetřily 1738 lidí. Počet testovaných se zvyšuje.

Pět nemocných je ve vážném stavu

Podle středečních informací ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) je pět nemocných ve vážném stavu. Čtyři pacienti jsou na umělé plicní ventilaci, jeden nemocný je napojen na mimotělní oběh.

Údaje o počtu nakažených během středy stoupaly o desítky z ranních 464 na večerních 522. Podle aktuálních údajů bylo v Česku k půlnoci z úterý na středu 450 případů, ze středy na dnešek 560 případů. Dnes ráno v 09:00, kdy byla čísla zveřejněna, bylo případů už 572.

Nejvíce nakažených je v Praze

Nejvíce nakažených zůstává v Praze, kde je k dnešnímu ránu 198 nakažených. Následuje Středočeský kraj s 56 případy, Olomoucký s 54 a Moravskoslezský s 51 případy. Nejnižší počet infikovaných je nadále v Libereckém kraji s aktuálním počtem šesti pacientů.

V zahraničí se nakazilo 44 procent pacientů, zbytek v Česku. Ze zahraničí si lidé nákazu "přivezli" zejména z Itálie, pak z Rakouska, Německa a USA.

V Česku se nákaza koronavirem poprvé prokázala 1. března. Kvůli šíření koronaviru platí v zemi nouzový stav, výrazné omezení volného pohybu lidí i většiny aktivit. Situaci bude vláda znovu řešit dnes odpoledne.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, pacienti, počty, Praha, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pacient, Adam Vojtěch, ANO 2011, USA, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České republice je 572 nakažených koronavirem. Testováno bylo téměř deset tisíc lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.