Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česko zatím nemá žádného pacienta uzdraveného z nového koronaviru. Vyléčení musí potvrdit dva odběry

Počet osob nakažených novým typem koronaviru se v tuzemsku podle informací z pondělního rána přiblížil ke třem stovkám. Podle ministerstva zdravotnictví si na prvního uzdraveného v Česku budeme muset ještě počkat. Za vyléčeného lze podle mluvčího ministerstva Davida Šimy považovat člověka, který má dva negativní vzorky na onemocnění.

„Vyléčení z nemoci COVID-19 musí potvrdit dva negativní testy vzorků během čtyřiadvaceti hodin,“ shrnul tiskový mluvčí ministerstva.

První případ koronaviruv Česku se podařilo prokázat 1. března. „V současnosti bohužel není žádná osoba považována za uzdravenou,“ dodal Šíma.

Na nákazu koronavirem v Česku zatím nikdo nezemřel, stav dvou pacientů je ale vážný. V obou případech jsou to taxikáři. Mezi dalšími nakaženými jsou už také zdravotníci, policista nebo hasič. Ti a také pracovníci v sociálních službách upozorňují na nedostatek respirátorů a roušek.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) po jednání vlády uvedl, že respirátorů bude v nejbližších dnech do ČR dodáno několik stovek tisíc a v pátek dalších 1,4 milionu. Podle Babiše se připravuje také dodávka ochranných pomůcek pro personál v obchodech a perspektivně i pro řidiče hromadné dopravy.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, vir, zdravotnictví, nákaza, Česko, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Adam Vojtěch, ANO 2011, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zatím nemá žádného pacienta uzdraveného z nového koronaviru. Vyléčení musí potvrdit dva odběry  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.