Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Šeberově vyroste škola se 14 třídami. Stavět se začne již letos

Pražští radní schválili záměr na stavbu Základní škola Šeberov v Praze 11. V městské části Praha-Šeberov tak výstavbou školy a jejího zázemí, včetně tělocvičny a hřiště, bude zajištěna dostatečná kapacity základního vzdělání. Ještě letos by mělo proběhnout zahájení stavebních prací. Odhadovaná částka na stavbu a související administrativní činnost na tento rok je 50 milionů korun.

Kapacita pro 14 tříd, v budoucnu se počítá s dalšími

Tato výstavba nové základní školy má zajistit kapacitu pro 14 kmenových tříd. Do budoucna se však počítá i s rozšířením na možných 27. V objektu jsou navrženy i odborné učebny, zázemí pro učitele, kuchyň s jídelnou, tělocvična a venkovní hřiště. Sportovní zázemí a multifunkční hala by měly sloužit také i široké veřejnosti ze spádové oblasti, kde takováto hala chybí. Většina plánovaných investičních projektů vzniká v okrajových částech Prahy, kam se stěhují rodiny a je jich tam nedostatek. Navyšování kapacity škol považuji za jednu z priorit našeho města,“ uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Škola se bude nacházet ve spádové oblasti, do které patří také přilehlá městská část Praha-Kunratice. V buducnu se předpokládá, že v těchto lokalitách bude demograficky růst obyvatelstvo.

V roce 2023 by mělo bý hotovo

Realizace stavby a finanční plnění bude probíhat od letoška do roku 2023. Příští rok se počítá s finančními prostředky okolo 186 milionů korun a roce 2023 je předpoklad vynaložit 187 milionů korun. Obě částky budou zapracovány do návrhu rozpočtů pro roky 2022 a 2023.

Ohodnoť článek

Foto seberov.cz

Štítky Praha 11, Šeberov, škola, vzdělání, Praha, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Šeberově vyroste škola se 14 třídami. Stavět se začne již letos  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.