Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha zajistí 59 škol pro děti zdravotníků, hasičů, policistů a dalších profesí

Hlavní město ve spolupráci s městskými částmi zajistí v 59 školských zařízeních kapacity pro výuku dětí zdravotníků, členů integrovaného záchranného systému a dalších důležitých profesí. Vyplývá to z nařízení primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), které k dispozici ČTK. Vláda od středy nařídila uzavření všech škol kromě mateřských.

První stupně základních škol mají být podle pondělního rozhodnutí vlády uzavřené do 1. listopadu. Už dříve byl omezen provoz druhého stupně základních škol a středních i vysokých škol. Otevřené zůstanou jen mateřské školy, pražské městské části nyní neplánují omezování jejich provozu.

Podle mluvčího města Víta Hofmana byl magistrát již v pondělí v kontaktu s radnicemi městských částí, které pražské základní školy zřizují. Primátorem vydané nařízení nyní odešle na radnice, které se podle něj zařídí. „Děti se do škol budou přiřazovat podle požadavků zaměstnavatelů. Oproti jaru je okruh zaměstnavatelů mírně rozšířen například o pracovníky v sociálních službách," vysvětlil mluvčí.

Děti se budou vyučovat v budovách základních a mateřských škol, nejvíce jich je v Praze 13, a to sedm. V počtem obyvatel největší městské části, Praze 10, jich magistrát určil pět, například v Praze 1 pak tři.

Vláda rozhodla o uzavření škol s výjimkou mateřských v pondělí večer. Teprve od pondělí přitom nabylo účinnosti opatření, na základě kterého se na druhém stupni základních škol učí prezenčně polovina dětí, zbytek na dálku. Po týdnu se měli žáci střídat. Na výuku on-line v pondělí přešly vysoké a střední školy v celé ČR, dosud v některých regionech fungovaly normálně. Na prvním stupni dosud byla prezenční výuka s povinností nošení roušek na chodbách a zákazem zpěvu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, koronavirus, IZS, Praha, městská část, základní škola, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana, Vít Hofman, Česko, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha zajistí 59 škol pro děti zdravotníků, hasičů, policistů a dalších profesí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.