Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha 10 do svých škol umístí stojany na dezinfekci. Superhrdinové ukážou, co dělat v době epidemie

Městská část Praha 10 nazvala osvětovou kampaň Zdraví na jedničku a v rámci ní do všech svých základních a mateřských škol umístí bezdotykové dezinfekční stojany, které doplní speciálně zpracované desatero s radami týkajícími se hygieny a prevence nemocí.

Nejdůležitější je ohleduplnost

Místostarosta zodpovědný za oblast školství David Kašpar před začátkem nového roku ujišťuje o tom, že situaci pečlivě sledují již od března a do praxe uvádí všechna bezpečnostní opaření souvející s koronavirem. Doplňuje také, že mají zásobu ochranných prostředků a pomůcek. 

„Klíčem k úspěchu je odpovědnost za sebe samého a ohleduplnost k ostatním. Tedy dodržování hygienických návyků a péče o vlastní zdraví. A o tom se snažíme přesvědčit naše děti,doplňuje místostarosta Kašpar.  

Superhrdinové ukážou, jak se správně chovat

Radnice si proto do konce roku pronajala bezdotykové dezinfekční stojany. Ty doručí na přelomu srpna a září do všech škol, které zřizuje. Stojany jsou masivní a hlavně barevné, takže pro zvědavost dětí ideální a místostarosta věří, že v dětech probudí zvědavost a že si jich všimnou. Na stojanech bude použito desatero Zdraví na jedničku, které zahrnuje třeba doporučení na časté mytí rukou, zdravou stravu nebo dostatek pohybu. Všechny rady dětem stojany předávají prostřednictvím postaviček – superhrdinů.

Pracovní skupina pro výuku na dálku

Kromě zdravotní prevence klade městská část důraz i na samotné vyučování, respektive jeho formu. Už v minulém školním roce si učitelé vyzkoušeli výuku na dálku a není vyloučené, že potřeba distančního učení může přijít i v nadcházejícím školním roce. „Fungovat proto bude pracovní skupina pro výuku na dálku, která bude poradním orgánem pro jednotlivé školy. Ty si do ní budou moci nominovat své zástupce, oslovíme profesní organizace a obecně odborníky v oboru,“ vysvětluje místostarosta Kašpar.   

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 do svých škol umístí stojany na dezinfekci. Superhrdinové ukážou, co dělat v době epidemie  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.